Syng for trivslen!

På Plejehjemmet Lindegården i Vejle indspiller personalet en cd. Det skal give bedre trivsel.

Et plejehjemspersonale, der indspiller en cd. Det lyder måske mærkeligt, men på Lindegården i Vejle, er det netop, hvad der foregår. Seks onsdage i streg har det urutinerede kor øvet sig på forskellige sange, der til sidst skal indspilles på en cd.

Det er centerleder Birthe Scheldes børn, Anne-Katrine og Andreas Schelde, der skal sørge for at få mest ud af koret - imens synger plejepersonalet med hvert deres næb - amatører eller ej.

Alternativ opvarmning

Man har før hørt om, at stemmerne skal varmes op i sådan et kor. Det tages bogstaveligt blandt Lindegårdens personale, der nyder et glas rødvin og lidt god mad, inden de kaster sig over noderne. Korets størrelse varrierer fra gang til gang, for det er frivilligt at deltage. Som regel er der typisk 15-16 sangeraspiranter i flokken.

Og det er ikke bare et spørgsmål om at finde melodien, for det er håbet, at sang på arbejdet skal give et bedre arbejdsmiljø.

- Vi håber, det vil øge trivslen blandt medarbejderne i en ellers travl hverdag. Her ligger vores fokus jo ellers altid på at give den bedst mulige service til plejehjemmets beboere, forklarer centerleder Birthe Schelde.

Lindegårdens kor indspiller en cd den 19. maj, men den er kun til personalet, og kan ikke købes i butikkerne.