TV der bevæger dig

COVID-19

Syv patienter og 14 ansatte på Vejle Sygehus er smittet med corona

Syv patienter er konstateret smittet, mens 14 sygehusansatte også er testet positiv for covid-19.

Afdelingen Urinvejskirurgi på Sygehus Lillebælt i Vejle er blevet ramt af et udbrud af coronasmitte blandt patienter og sygehusansatte. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Afdelingen Urinvejskirurgi på Sygehus Lillebælt i Vejle er blevet ramt af et udbrud af coronasmitte blandt patienter og sygehusansatte. Syv patienter er konstateret smittet, mens 14 sygehusansatte også er testet positiv for covid-19. Som følge af udbruddet vil Region Syddanmark drøfte, om der skal ændres praksis i forhold til sårbare patienter.

To patienter i behandling på Urinvejskirurgi på Vejle Sygehus blev i sidste uge konstateret smittet med covid-19. De to patienter er nu overflyttet til Kolding Sygehus, hvor Sygehus Lillebælt håndterer coronasmittede patienter.

Siden har smitteopsporing vist, at 14 ansatte på afdelingen også er testet positive for coronavirus. Som følge af udbruddet er afdelingen midlertidig lukket, og 13 af de 14 ansatte, der tæller sygeplejersker, bioanalytikere, teknikere og portører, er blevet sendt i hjemmekarantæne. Den sidste er blevet indlagt.

Sygehus Lillebælt i Vejle har efter smitteudbruddet kontaktet samtlige 120 patienter, der har været i kontakt med afdelingen i perioden fra 3.-12. maj. Alle er blevet tilbudt test for covid-19 samt hjælp til smitteopsporing. Fem af disse 120 patienter er siden testet positive, hvoraf den ene også er blevet indlagt på coronaafsnittet på sygehuset i Kolding. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

00:25

Lægelig direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, er ked af situationen. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Luk video

Ved ikke hvordan smitten er kommet ind

Lægelig direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, kender ikke alderen på de smittede patienter - men det er typisk ældre mænd, der bliver indlagt på sygehusafdelinger med urinvejskirurgi.

Smitteopsporingen giver ikke noget klart svar på, hvordan smitten er kommet ind på sygehuset.

- Vi ved ikke, hvordan smitten er kommet ind på sygehuset, og vi er kede af, at smitten har bredt sig. Heldigvis har de færreste overhovedet symptomer og ingen er alvorligt medtaget af corona, siger Mads Koch Hansen til TV SYD.

Ifølge den lægefaglige direktør er retningslinjerne om at teste patienterne forud for indlæggelse fulgt og overholdt. De test har været negative, og det samme har flere af de nu positivtestede medarbejdere ved deres første test.
- Det viser, hvor drilsk en sygdom det er, vi har med at gøre, når personer kan smitte uden at være testet positive. Situationen viser også, at coronavirus stadig er der, og at det er ekstremt vigtigt, at vi fortsat fastholder vores høje hygiejnestandarder hele tiden, siger Mads Koch Hansen.

Det ventes, at Urinvejskirurgisk Afdeling på Sygehus Lillebælt i Vejle kan genåbne på onsdag d. 20. maj efter en særrengøring af sengeafsnittet.

 

Mest sete på tvsyd.dk