TV der bevæger dig

Taxachauffør dømt for drabsforsøg

En 32-årig taxachauffør er blevet idømt syv års fængsle for at forsøge at dræbe en thailandsk rengøringsassistent på Petersmindeskolen i Vejle.

Kollegerne hos Vejle Taxa var overraskede, da deres 32-årige kollega blev anholdt, sigtet for drabsforsøg og voldtægt. (Arkivfoto fra 3. december 2010)

Den dømte blev samtidig frakendt retten til at køre taxa for livstid.

Den 32-årige advokat ankede på stedet dommen.

Afsløret af GPS

Den 32-årige Yasin Özer kørte natten til den 3. december den dengang 55-årig rengøringsdame til Petersmindeskolen. Hun havde lige låst sig ind på skolen, da hun blev angrebet af en mand. Han slog hende og forsøgte at tiltvinge sig sex.

Taxa-chaufføren blev afsløret af taxaens GPS, som havde registreret, at taxaen havde holdt stille ved skolen i 10 minutter. Deuden blev der fundet blod fra den 55-årige kvinde i taxaen og på den 32-åriges tøj.

Reagerede ikke

Den 32-årige, som kom til Danmark som fem-årig, har hele tiden nægtet sig skyldig. Han reagerede ikke, da retsformanden læste nævningetingets afgørelse af skyldsspørgsmålet op.

Den 32-årige blev dømt for drabsforsøg. Fem af seks nævninge plus de tre juridiske dommere voterede for den kendelse. Den sidste nvæning ville kun dømme for grov vold.

Ved nævningesager i underretten skal der et kvalificeret flertal på fire af seks nævninger og to af tre juridiske dommere til.

Usømmelig omgang med lig

Nævningetinget dømte også den 32-årige for usømmelig omgang med lig. Den juridiske finurlighed skyldes, at den 32-årige i retten har forklaret, at han troede, at kvinden var død, da han stak fingrene op i hendes skede.

Derimod var alle enige om, at han ikke kunne dømmes for voldtægt.