Thulesen Dahl om rygter: - Det er en overreaktion

Efter en lang tid i politik har Kristian Thulesen Dahl nu skiftet karrierespor. Det kan også ses på lønnen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kristian Thulesen Dahls fravær fra Dansk Folkepartis valgaften og gruppemøder førte til rygter om, at han er ved at forlade partiet. Det afviser eks-formanden

- Det er en overreaktion.

Det siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD om det rygte, der har taget fart siden i aftes.

Christiansborg er en boble, hvor tingene kan gå i selvsving

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis tidligere formand udeblev både fra partiets valgaften og fra torsdagens gruppemøde, og det giver masser af kritik og politiske analyser.

- Jeg fravalgte festen, fordi jeg for første gang siden 1994 havde mulighed for at prioritere familien fremfor partiet. Og jeg havde andre møder, som gjorde, at jeg ikke kunne deltage i gruppemødet. Så der er ingen dramatik i det, men Christiansborg er en boble, hvor tingene kan gå i selvsving, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD.

Kritik fra Messerschmidt og Pia K.

Rygterne om hans afgang er yderligere styrket af, at han sammen med Inger Støjberg har ført valgkamp mod afskaffelse af EU-forbeholdet.

- Så tolkes der på det, og jeg er ikke ved at danne et parti sammen med Inger Støjberg. Og mit håb og fokus er, at det går godt for Dansk Folkeparti, og det bør også være fokus for andre.

- Det er tankevækkende, at Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard kritiserer mig i pressen i stedet for at ringe til mig, for jeg har ikke hørt fra dem. Den slags kan skabe rygter og usikkerhed, og det har partiet ikke brug for, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD.

Ville ikke tage fokus

Han mener, at det var bedst for Dansk Folkeparti, at han ikke deltog i partiets valgaften. 

- Jeg er forsvarsordfører, men jeg er jo først og fremmest kendt som mangeårig formand, og så ville pressen jo bede mig kommentere en masse ting. Det ville give for meget fokus. Så jeg synes faktisk, jeg gjorde Morten Messerschmidt en tjeneste ved ikke at møde op, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kandidat til næste valg

I marts blev han genvalgt som Dansk Folkepartis folketingskandidat i Vejle Nord-kredsen. Her bruger kredsformand Flemming Hansen ikke mange ord på rygterne.

- Jeg har godt læst, hvad der er skrevet og sagt, men jeg opfatter det som løse rygter. Så det er ikke noget, vi har diskuteret i bestyrelsen, det spilder vi ikke tid på. Kristian blev i marts valgt som vores kandidat til det næste folketingsvalg, og jeg har ingen grund til at tro, at han ikke stiller op, siger Flemming Hansen til TV SYD.

Patienterstatningen har afsluttet alle sager om benamputation

Som følge af undersøgelsen om amputationer i Region Midtjylland gik også Region Sjælland og Region Syddanmark i gang med at undersøge amputationssager. (Arkivfoto). Foto: Frank Blauenfeldt, TV SYD
Af Ritzau
Udgivet

Ifølge Patienterstatningen kunne flere dødsfald være undgået, hvis patienter havde fået rettidig behandling.

Patienterstatningen har afgjort samtlige erstatningssager om benamputerede patienter i Region Midtjylland.

Det oplyser direktør i Patienterstatningen Karen Inger Bast til DR lørdag.

Patienterstatningen konkluderer, at flere dødsfald kunne være undgået, hvis patienterne havde fået rettidig karkirurgisk behandling.

- Det er selvfølgelig helt forfærdeligt. Og i de sager har de pårørende fået erstatningen. Det må være hårdt for dem at vide, at det her dødsfald kunne være undgået, siger Karen Inger Bast til DR.

Sagen med amputationer, der muligvis kunne have været undgået, rullede i Region Midtjylland i 2022.

En undersøgelse viste, at en række amputationspatienter i regionen muligvis kunne have undgået amputation, hvis de havde fået den rette karkirurgiske behandling i tide.

De pågældende patienter blev derefter vejledt i at søge erstatning.

For sen behandling kostede liv

Ifølge DR konkluderer Patienterstatningen, at fem patienter døde af for sen behandling i Region Midtjylland.

Region Midtjylland er ved at gennemgå de 65 sager om fejlagtig benamputation, hvor Patienterstatningen har givet medhold til patienter.

Desuden har regionen investeret omkring 20 millioner kroner i at forbedre karkirurgien, skriver DR.

Som følge af undersøgelsen i Region Midtjylland gik også Region Sjælland og Region Syddanmark i gang med at undersøge amputationssager.

Også her blevet der fundet patienter, der kunne have undgået amputationer, hvis de havde fået den rette karkirurgiske behandling i tide. Patienterne blev vejledt i at søge erstatning.

En sammenligning på tværs af regionerne, der udkom i sommeren 2022, viste, at Region Sjælland var den region, som havde haft flest amputationer per 100.000 indbyggere.

Oxen-forfatter hædret med fornem titel

Jens Henrik Jensen modtog ligeledes prisen for årets bedste krimi ved krimimessen på Fængslet i Horsens i 2023. Foto: Nicolai Grauholm, TV SYD
Udgivet

Prisen som Årets Forfatter 2024 er gået til forfatter Jens Henrik Jensen fra Søvind ved Horsens ved dette års Bogforum.

Krimiforfatter Jens Henrik Jensen fra Horsens, der står bag den succesfulde bogserie om krigsveteranen Jens Oxen, er ved dette års udgave af Bogforum, som løber af stablen denne weekend i Hovedstaden, blevet kåret som Årets Forfatter 2024.

- Det er jeg superglad for. Sådan nogle priser er i høj grad en anerkendelse og et skulderklap fra læserne, som følger med og interesserer sig for mine bøger, siger Jens Henrik Jensen.

Det er netboghandlen plusbog.dk, der står bag kåringen.

Når forfatteren selv skal komme med et gæt på, hvad der har gjort Oxen-serien så populær, så er det hovedkarakteren, han peger på.

- Det er ikke nok i en krimiserie, at handlingen er spændende, der er nødt til at være noget mere, der bæres igennem, og der tror jeg, at jeg har ramt noget med min hovedperson. Hans væsen og det, han har været igennem som krigsveteran, er noget andet, end man typisk møder i en spændingsroman, forklarer Jens Henrik Jensen.

Læs indstillingen her:

Med OXEN-serien har Jens Henrik Jensen formået at skabe et enormt spændende krimiunivers. Jens Henrik Jensen har et fast publikum, og efter at første bog i serien nu også er blevet sendt på Netflix som serie, er flere læsere og seere kommet til. Bøgerne er meget velskrevne, spændingsfyldte og med masser af drama. Jensen er god til at lave plottwists, så man ikke kan lure som læser, hvem der holder med hvem, hvem arbejder sammen, og hvem kan stole på hinanden.

Jens Henrik Jensen var i afstemningen oppe imod de anerkendte kolleger: Katrine Engberg, Elsebeth Egholm, Thomas Korsgaard og Jakob Martin Strid.

På trods af det stærke felt af konkurrenter, blev det en overbevisende sejr til forfatteren fra Søvind ved Horsens, som løb med hele 47,6% af alle stemmer.

- Det er virkelig imponerende at se, at det blev så sikker en vinder. Det havde vi ikke forudset. Vi synes igen i år, at feltet er virkelig godt og skarpt. Det er altid meget svært at udpege bare tre forfattere, fordi vi har så mange dygtige i Danmark, og i år har vi derfor valgt fem nominerede, som læserne har kunnet stemme på, udtaler Helene Kristensen fra Plusbog.dk på deres hjemmeside.

Pilgrim er det seneste bind i serien om Niels Oxen. En serie, der er udkommet i 14 lande. Foto: Nicolai Grauholm, TV SYD

Med til historien hører, at universet omkring krigsveteranen Niels Oxen den seneste tid er blevet udvidet til tv og streaming, og det mener forfatteren også spiller ind på resultatet af afstemningen.

- Jeg tror, at fordi første sæson af tv-serien kørte sidste år, er der nogle nye læsere, der har kastet sig over mine bøger, og måske også nogle, der slet ikke kendte til bøgerne, inden tv-serien udkom, siger Jens Henrik Jensen.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.