Tidligere ghetto blomstrer

Den tidligere ghetto Løjet Høj blomstrer som aldrig før. Derfor har et ungt forældrepar droppet fordommene og er flyttet ind i boligområdet.

Majken Hansen og Kris Larsen havde aldrig troet at de skulle flytte til det socialt udsatte boligområde Løget Høj i Vejle. Ifølge dem selv havde de masser af fordomme om den tidligere ghetto.

- Jeg havde forestillet mig, at det nærmest var åben bandekrig ude foran dørene, og jeg tænkte at mine børn ville få nogle udfordringer på længere sigt, siger Majken Hansen til TV SYD.

Men for et år siden flyttede Majken Hansen, Kris Larsen og deres to små børn alligevel til det udsatte boligområde i Vejle. Og deres forestillinger om området måtte de hurtigt lægge fra sig. Det viste sig nemlig, at deres fordomme var langt fra virkeligheden.

- Man siger hej til hinanden, og folk er venlige og hjælpsomme. Det synes jeg er enormt hyggeligt, og det gør mig egentlig også tryg, siger Majken Hansen til TV SYD.

I de sidste par år har Løget Høj ændret sin beboersammensætning markant. Ifølge udlejningschefen for boligområdets boligselskab er det på grund af en regel vedtaget i byrådet i Vejle. Reglen giver boligselskabet mulighed for at afvise folk, der har været på overførselsindkomst i mere end seks sammenhængende måneder.

Og den nye beboersammensætning har forvandlet den tidligere ghetto til et sted, hvor mange mennesker, gerne vil bo.