Tidligere landsholdspiller og TV-vært er død

En af Danmarks fodboldlegender Tommy Troelsen er død efter længere tids sygdom, 80 år gammel.

Tommy Troelsen, der var en af de 11 danske sølvvindere i fodbold ved De olympiske Lege i Rom i 1960, er død efter længere tids sygdom. Han blev 80 år gammel.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den tidligere vejlespiller fik på grund af sin tekniske boldbegavelse tilnavnet Fodboldtroldmanden og var i en alder af 17 år den yngste spiller i danmarkshistorien til at vinde pokalturneringen, da Vejle boldklub vandt over KB i 1958. Samme år vandt Vejle også danmarksmesterskabet.

Siden blev det til 16 A-landsholdskampe for den unge spiller, der blev født på Nykøbing Mors, men flyttede til Vejle i 1951, hvor han gennem en lang karriere scorede 130 mål i 257 kampe for byens klub.

En ung Tommy Troelsen på fodboldbanen i Vejle i marts 1958.
En ung Tommy Troelsen på fodboldbanen i Vejle i marts 1958.

Efter han stoppede på banen i Vejle i 1968, blev han træner i for det danske ungdomslandshold og i Jelling.

I 1964 blev Tommy Troelsen uddannet lærer fra Jelling Statsseminarium og blev i begyndelse af 1980’erne fodboldkommentator på Danmarks Radio og studievært på Tipslørdag og Sportslørdag.

Sportsjournalist ved Horsens Folkeblad Tommy Poulsen fulgte Tommy Troelsen i mange år og fortæller, at kombinationen af spiller, lærer og tv-vært gjorde Tommy Troelsen til en ambassadør for sporten.

- Han har jo været hele Danmarks skolelærer for fodbold. Han bliver kommentar på DR til et verdensmesterskab og så ansat bagefter. Han vidste alt om fodbold og forklarede fodbold for hele landet. Dengang var der millioner af seere til tv-programmerne i weekenden, siger Tommy Poulsen til TV SYD.

Efter sin fodboldkarriere fortsatte Tommy Troelsen som kommentator og TV-vært på Danmarks Radio. Billedet er fra 2000.
Efter sin fodboldkarriere fortsatte Tommy Troelsen som kommentator og TV-vært på Danmarks Radio. Billedet er fra 2000.

Efter Tommy Troelsen gik på pension, fortsatte han med at komme på stadionet hjemme i Vejle.

- Han var stort set til alle hjemmekampe, og hvis han ikke var imponeret over spillet, så lagde han ikke skjul på det. En festlig fyr i alt hvad han foretog sig og en fodboldfyr til det sidste, siger Tommy Poulsen.

I dag står Tommy Troelsen tilbage som en af de helt store spillere i Vejle Boldklubs historie, hvis man spørger tidligere spiller Finn Johansen, der i 52 år har været en del af klubben og i dag er materialeforvalter.

- Han var en humoristisk mand, og så var han et vidunder på banen. En guddommelig tekniker, fortæller Finn Johansen til TV SYD.

Tommy Troelsen efterlader sin hustru Jonna, to børn og fem børnebørn.