Tidligere landsholdsspiller bygger stort padelcenter

Eksfodboldspilleren Thomas Gravesen og kompagnon vil bygge stort padelcenter i Vejle med plads til 17 baner.

Padelsporten er i rivende udvikling i Danmark i disse år. Antallet af baner har rundet 200, og inden udgangen af i år er det tal ifølge Dansk Padel Forbund steget til det dobbelte. Ikke mindst i kraft af det nye center med 17 baner som er på vej i Vejle. Det vil bringe antallet af baner i Syd- og Sønderjylland op på det dobbelte antal.

De to vejlensere, den tidligere fodboldlandsholdsspiller Thomas Gravesen og erhvervsmanden Kenneth Eskildsen, vil bygge et stort padelcenter med plads til 17 baner, skriver Vejle Amts Folkeblad onsdag

- Vi brænder rigtig meget for sporten begge to, og Vejle en af de eneste storbyer uden padel. Så derfor vil vi gerne gøre noget for sporten, som alle kan deltage i - stor og lille, voksen og ung, siger Thomas Gravesen til TV SYD.

De to vejlensere har erhvervet sig en grund i det nordlige Vejle med VB-parken som nabo. Her vil de opføre et 5.500 kvadratmeter indendørs center med 13 baner, hvoraf den ene bliver en opvisningsbane med 250 tilskuerpladser. Samtidig skal der etableres fire udendørs baner på grunden.

Padelcenteret skal efter planen stå færdigt om et års tid. De udendørs baner skulle endda allerede være klar til brug i efteråret.

I Syd- og Sønderjylland er der allerede 22 udendørs samt ni indendørs baner fordelt på hele landsdelen. Yderligere syv steder er der projekteret med nye baner. (Se oversigtskort herunder)

Hurtigt voksende sport

Planerne i Vejle vækker begejstring hos Dansk Padel Forbunds formand Ole Egholm, der organiserer landets 3.306 padelspillere fordelt på 24 medlemsklubber i Danmark.

- Det lyder fantastisk. Jeg glæder mig over alle, der bygger centre. Planer i den størrelsesorden har manglet i Danmark, siger han.

Padelcenter Vejle

I dag findes der ikke et decideret nationalcenter for sporten, men padelformanden ser muligheder i det nye center.

- Kommer centeret i Vejle, vil det være oplagt at lægge store turneringer der, mener Ole Egholm, der repræsenterer en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark.

Han vurderer, at ca. 25.000 danskere spiller padel på landets 203 baner.

- Jeg tror ikke, en sportsgren er vokset så meget i dansk sportshistorie på så kort tid. Ved udgangen af 2018 havde vi 32 baner i Danmark, og nu har vi 203. Jeg vurderer, at vi kommer over 400 baner ved udgangen af i år, siger han.

Sportsgrenen er meget stor i eksempelvis Sverige og Spanien. Antallet af spillere i Sverige nærmer sig den halve million, mens ca. 3,5 millioner spiller i Spanien.

Dansk Padel Forbund (DPF) har tidligere haft en associeringsaftale med Dansk Tennis Forbund (DTF), men den ophørte i april 2020. Dansk Padel Forbund søger nu optagelse som selvstændigt medlem af Dansk Idræts Forbund (DIF).

Fakta om padel

På denne video fra Youtube kan man få en smagsprøve på padelsporten på eliteniveau: