Tillykke med fødselsdagen, Dandy

Tyggegummi-virksomheden Gumlink, der tidligere hed Dandy, markerer i dag sin 100 års fødselsdag.

Når man kører forbi Gumlink-fabrikken på Horsensvej, lugter det nogle gange af tyggegummi. Sådan har det været i over 40 år nord for Vejle og i godt 60 år nede i byen, da fabrikken lå der.

Varemærket Dandy - senere Gumlink - er tæt knyttet til Vejle. En af Danmarks mest succesrige virksomheder fejrer mandag 100 års fødselsdag, og det fejres med en stor reception i hovedkvarteret på Dandyvej i Vejle. Jubilæet markerer samtidig at bestyrelsesformand, Holger Bagger Sørensen, der er barnebarn af stifteren Holger Sørensen, overgiver virksomheden ( Bagger Sørensen Gruppen ) til sine to sønner, Steen Bagger Sørensen og Claus Bagger Sørensen. 

Dandys første tyggegummigryde

Bagger Sørensen skabte blandt andet mærkerne Stimorol og Dandy, som de solgte fra i 2002, og består i dag af flere virksomheder der primært er beskæftiget med produktion af tyggegummi. Mest prominent er Fertin Pharma, der fra fabrikkerne i Vejle producerer omkring 1/3 af verdens nikotintyggegummi - det er den administrerende direktør i Fertin Pharma, Søren Birn, der fortæller i videoklippene.

Læs om de mest skelsættende begivenheder i virksomhedens historie herunder:

 

Dandy fylder 100 år
Dandy fylder 100 år