Tillykke til Vejle Amts Folkeblad - 150 år med lokale nyheder

I anledningen af at Vejle Amts Folkeblad fylder 150 år inviterer de til en festlig reception - men hvordan ser fremtiden ud for avisen?

Tirsdag eftermiddag fejrer Vejle Amts Folkeblad (VAF) sig selv med en reception, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen, (Venstre) kommer og holder festtalen.

Leder af Jelling Musikfestival Lars "Charlie" Mortensen og borgmester Arne Sigtenbjerggaard (Venstre) deltager også, og vil fortælle om avisens betydning for lokalsamfundet, og i dagens anledning udgiver VAF et jubilæumstillægs: Vores Liv Lige Nu - Gennem 150 år!

Men spørgsmålet er - kan en provinsavis som VAF overleve de næste 10 - 20 år med et mediebillede, der i den grad forandrer sig?

Ifølge en høringsrapport til Public Service-udvalget fra maj 2015 lavet af af professor emiritus, Frands Mortensen,  medieforsker Preben Sepstrup og fhv. direktør for Mediesekretariatet Erik Nordahl Svendsen, har en avis som Vejle Amts Folkeblad ikke en fremtid alene.

Hørings-rapporten konkluderer, at de regionale medier - både aviser, radio og tv - som udgangspunkt ikke får tilført flere penge til journalistikken, så hvis de skal overleve som journalistisk troværdige, er de nødt til at slå sig sammen i fælles mediehuse - og det er b.la. sammen med de regionale TV2 stationer, som TV SYD er en del af, men også DR's regionale radioer.

VAF er ikke længere en selvstændig avis, men er en del af Jyskfynske Medier, der er Danmarks næststørste mediehus - med bl.a. JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende.

Se mere i TV SYD tirsdag aften.