TV der bevæger dig

Tjener stadig på billig benzin

Benzin-kongen fra Vejle, den 75-årige Olaf Haahr, kan stadig tjene penge på at sælge billig benzin og diesel. Hans firma kom ud af 2012 med et overskud på knap 2,7 mio.kr.

Olaf Haahr ved sit firmas tankanlæg ved Bilka i Vejle: Stadig sjovt at være klassens frække dreng.

Haahr Benzin har i dag 38 anlæg rundt i landet. Og selv om overskuddet sidste år kun er en tredjedel af overskuddet i 2011, er benzinkongen godt tilfreds.

Skærpet konkurrence

- Vi forudsagde i 2011, at vi i 2012 ville få et overskud på mellem to og tre millioner kroner. Og at overskuddet ville være mindre, fordi de multinationale selskaber har skærpet konkurrencen, siger Olaf Haahr til Vejle Amts Folkeblad.

- Tidligere kunne vi være op til én krone billigere literen. I 2012 satte de multinationale selskaber benzinen ned med 80 øre literen.

Konkurrencen har været hård, men reelt betyder det, at bilisterne har sparet 2 millander kroner, tilføjer han.

Yderst tilfreds

- Derfor er vi yderst tilfreds med overskuddet på knap 2,7 millioner kroner, siger Olaf Haahr.

Til sammenligning havde Shell et underskud på over 1 milliard kroner i sit seneste regnskab.

Den 75-årige Olaf Haahr synes stadig, det er sjovt at være "klassens frække dreng".

- Vi tjener penge, fordi vi ingen kiosker har. Vi kan vores metier, og så egner vores type af benzinanlæg sig godt til slagsmål.

Han planlægger at åbne yderligere et dusin benzin-anlæg. Han får jævnligt tilbudt at overtage eksisterende tankanlæg, men takker pænt nej.

- Der bliver takket høfligt, men bestemt nej. Vi vil selv have lov til at bestemme, hvor vores benzinanlæg skal opføres. Det skal ske på jomfruelig jord, som Olaf Haahr udtrykker det overfor avisen.

Han spår at benzin-selskabet i år vil få et overskud på 5-6 mio. kr.