TV der bevæger dig

Toppolitikere taler til årsmøde i landdistrikterne

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er fredag talere på Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Vejle.

Formand Steffen Damsgaard er her fredag formiddag på talerstolen ved Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Vejle, der har rekordstort antal delegerede og gæster. Foto: Michael Drost-Hansen, Ritzau Scanpix

Ud over de to toppolitikere så deltager også borgmestre, folketingsmedlemmer og organisationsrepræsentanter fra hele landet fredag i Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Vejle.

Årsamødets emner er bl.a. vækst og udvikling i hele Danmark, herunder flytning af statslige arbejdspladser, uddannelsesmuligheder, udligning og erhvervsvilkår.  

Vi er nået til et punkt, hvor alle Folketingets partier tager aktivt stilling til den mangeårige centralisering og skævvridning af landet. Ingen sidder længere landdistriktsdagsordenen overhørig.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

- I det forgangne år har vi cementeret landdistrikternes plads på den landspolitiske dagsorden. Vi er nået til et punkt, hvor alle Folketingets partier tager aktivt stilling til den mangeårige centralisering og skævvridning af landet. Ingen sidder længere landdistriktsdagsordenen overhørig, sagde  formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard i sin beretning.

På de interne linjer har der været vækst og udvikling i Landdistrikternes Fællesråd, der har hjemsted i Egtved. Siden sidste årsmøde i marts 2017 er seks nye kommuner blevet medlem af organisationen, der i dag repræsenterer 53 af landets 98 kommuner.

Også sekretariatet er vokset og har nu seks ansatte mod fire året før. Det indebærer, at organisationen har fået endnu større administrative, analytiske og pressepolitiske muskler, der vil komme medlemmerne til gode i det kommende år, understreger Steffen Damsgaard.

Årsmødet er rekordstort med over 200 delegerede og gæster, hvorfor mødet er flyttet fra Landdistrikternes Fællesråds egne lokaler i Egtved til Spinderihallerne i Vejle

 

Mest sete på tvsyd.dk