TV der bevæger dig

Trængselstider på vej for bilisterne

Der er udsigt til lange bilkøer på motorvejen syd for Vejle helt frem til november. Fra uge 10 går arbejdet med at udvide motorvejen omkring Vejle igang for alvor - og trafikken omlægges.

Venstre vejbane i det nordgående spor kommer til at være tom de næste uger. Men så flyttes en af de sydgående vejbaner herover. Og sådan bliver det frem til november.

Allerede i sidste uge blev den venstre spor i nordgående retning - fra motorvejskryds Skærup til Vejle Syd - inddraget. Det skal bruges til den sydgående trafik, som flyttes over.

Dt ene spor for lov til at stå tomt frem til uge 10, hvor arbejde i den modsatte side starter.

To kørebaner

- Vi beholder to kørebaner i hver retning, så vi håber, at trafikken vil flyde jævnt. Men det kan næppe undgås, at der opstår køer, siger Anne Marie Marboe fra Vejdirektoratet.

Det værste, der kan ske, er at bilisterne i det smalle spor - to meter bredt - strejfer f.eks. en bred lastbil i det højre spor. Så har vi balladen, for der er intet nødspor på hele strækningen - kun en enkelt nødrasteplads.

Fire spor

Frem til november udvides den vestlige del af motorvejen med et ekstra spor. Det betyder, at når trafikken vendes til november, så kan alle fire spor afvikles på samme side. Det betyder, at inden bilister skal krydse autoværnet. Det giver traditionelt problemer med flowet.

Færdig i 2013

Udvidelsen af motorvejen fra Skærup til Vejle N. ventes at være færdig i slutningen af næste år - samtidig med, at den nye midtjyske motorvej mod Herning er færdig.

Mest sete på tvsyd.dk