Trafikken glider trods brobyggeri

Søndag morgen har motorvejen mellem Skærup og Vejle i korte perioder været spærret på grund af bro-byggeri. Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi oplyser, at arbejdet nu er så langt fremme, at det ikke længere er nødvendig at stoppe trafikken helt.

Udvidelsen af E45 syd for Vejle er i fuld gang, og det giver i perioder gener for trafikanterne. I første omgang skal broerne på strækningen mellem Skærup og Vejle forlænges, så de er lange nok til at spænde over alle de 6 spor, som motorvejen vil bestå af efter udvidelsen. I anlægsperioden kræver det, at motorvejen indsnævres og i enkelte tilfælde lukkes.

Entreprenøren har i de tidlige morgentimer søndag gjort klar til støbning af selve brodækket på den bro, der skal føre Horstedvej over motorvejen. Og mens bro-dragerne løftes ind over kørebanen, må der naturligvis ikke være trafik under broen.

- Vi foretog nøjagtig samme manøvre i de sydgående spor for to uger siden, søndag den 27. februar. Nogle trafikanter var uheldige med at holde stille i nogle minutter, men køerne blev aldrig længere end 2 kilometer, og det må siges at være billigt sluppet på en motorvej med så meget trafik. Det er naturligvis også derfor, vi udfører arbejdet søndag morgen og formiddag, hvor trafikken ikke er så tæt, siger projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen.

Den nye bro ved Horstedvej skal efter planen stå færdig til juli 2011, og til den tid vil arbejdet med at fjerne stillads og forskalling på broen også medføre omlægninger af trafikken på E45.