TV der bevæger dig

Trafikminister: Vil se på virkningsløse vejskilte

96 procent af bilisterne overtræder de blå, vejledende fart-skilte. Derfor vil trafikminister Magnus Heunicke (S) have Vejdirektoratet til at se nærmere på skiltene, som så mange bilister blæser på.

Foto: Colourbox

Lokalavisen Budstikken i Vejle og Fredericia lavede målinger på seks strækninger med de blå skilte med hvid tekst. F.eks. ?30 km/t zone?. Målingerne viste, at 96 procent af bilisterne blæser på den anbefalede fartgrænse. Undtagen yngre bilister. De ved, at det er dumpe-grund at køre for stærkt i zonerne.

Trafikministeren er overrasket over tallene:

- Skilte skal naturligvis virke efter hensigten, og derfor vil jeg nu bede Vejdirektoratet om at se nærmere på sagen. Direktoratet har i forvejen megen fokus på, at skilte ikke skal skabe forvirring

? det er selv sagt ikke til gavn for trafiksikkerheden,? siger han til Lokalavisen Budstikkens udgaver i Fredericia og Vejle.

Magnus Heunicke opfordrer også kommunerne til at se nærmere på zonerne med de blå skilte.

- Det er fortrinsvis noget, der arbejdes med i de enkelte

kommuner, men hvis man kan komme langt med hastighedsdæmpende foranstaltninger i stedet for yderligere regulering, er det en løsning, jeg fint kan bakke op om, skriver han i en mail til Lokalavisen.

I Vejle Kommune, hvor flere af målingerne er lavet, har kommunale tælling for flere år siden, vist lignende tal. Efter etablering af chikaner i stedet for vejbump på Nørremarksvej, lavede kommunen en måling over en måned. Og over 90 pct. af bilisterne ? bl.a.bybusser - kørte hurtigere end den anbefalede hastighed.

Mest sete på tvsyd.dk