TV der bevæger dig

Tre harmonikasammenstød på 1000 meter – tre på sygehuse

13 biler var indblandet i et stort harmonikasammenstød på Vejlefjordbroen, som sammen med cykelløbet gav kaotiske tilstande.

00:24

De tre uheld på broen skabte kilometerlange køer sydpå.

En af de skadede biler. Foto: Local Eyes

Et par timer varede oprydningen Foto: Local Eyes

Bilkøen strakte sig langt syd for rasteplads Skærup Foto: Local Eyes

1 af 4

13 biler var indblandet i et sammenstød på Vejlefjordbroen ved 16-tiden. Tre personer blev kørt til Kolding og Vejle Sygehuse.

- Faktisk var der tale om tre sammenstød over en strækning på ca. 1000 meter. Fire biler stødte sammen midt på broen, inden fem kyssede hinanden lidt bagude – og endelig var fire biler kørt sammen lige ved syd-enden af broen, fortæller vagtchef Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

- Årsagen var typisk, at bilisterne kører for tæt – uden at tænke over, at vejbanen er våd. Derfor skete uheldene over ca. 1000 meter.

En bilist blev kørt til traumecentret på Kolding sygehus. Vist nok mest for en sikkerheds skyld, siger vagtchefen. Hun kunne da selv gå ind i ambulancen.

To andre blev kørt til undersøgelse på skadestuerne i Vejle og Kolding.

Årsagen var typisk, at bilisterne kører for tæt – uden at tænke over, at vejbanen er våd. Derfor skete uheldene over ca. 1000 meter.

Vagtchef Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi

Ved 18-tiden var oprydningen ved at være overstået. Men så var der problemer med to lastbiler. Den ene i det tredje spor.

- Gearkassen var brudt sammen, så det tager lidt tid, siger vagtchefen. Og kort efter havde vi endnu en havareret lastbil. Men broen er åben for trafik igen.

Uheldet blev forværret, fordi det store cykelløb i forvejen gav trafik-kaos i Vejle by. På et tidspunkt var der kø-problemer på alle indfaldsveje. 

Læs også Trafikkaos: Bro spærret efter uheld med 12 biler