TV der bevæger dig

Tre sigtet og løsladt efter voldtægt på hotel

Der er ifølge politiet ikke grundlag for at kræve tre sigtede mænd fængslet for hotelvoldtægt i Vejle.

Hotel Scandic i Vejle (Foto: Google Street Viev)

Tre mænd er blevet sigtet for voldtægt af en 20-årig kvinde på et hotel i Vejle natten til lørdag. Det oplyser efterforskningsleder Carsten Thostrup fra lokalpolitiet i Vejle lørdag aften.

- Vi har dog vurderet, at der ikke er grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, siger Carsten Thostrup til Ritzau.

De tre har siddet anholdt hele lørdagen, men er lørdag aften blevet sat på fri fod. To andre mænd har også været anholdt i sagen, men de blev løsladt i løbet af dagen.

Den 20-årige kvinde anmeldte tidligt lørdag, at hun var blevet udsat for en gruppevoldtægt på Hotel Scandic på Flegborg i Vejle.

Kvinden havde været i byen fredag aften og havde i den forbindelse mødt nogle mænd på et diskotek, som altså ifølge anmeldelsen fra kvinden skulle have voldtaget hende.

- Vi har sikret forskellige tekniske spor i sagen, så der er ikke nogen, som kan forstyrre efterforskningen, selv om de er på fri fod, siger Carsten Thostrup.

Politiet kan bede en dommer varetægtsfængsle en sigtet, hvis man mener, at han på fri fod kan forpurre den videre efterforskning. Det kræver dog, at politiet kan begrunde en mistanke mod den sigtede.

I særligt grove sager, som for eksempel voldtægt, kan politiet kræve en sigtet fængslet, af hensyn til den almindelige retsfølelse. Det kræver dog, at der foreligger beviser af en vis tyngde mod den sigtede.

Ifølge Carsten Thostrup er der ikke grundlag for at kræve de sigtede fængslet af hensyn til retsfølelsen.