Trekantområdets Festuge skydes i gang fredag

Fredag starter ti dages festligheder, når Trekantområdets Festuge starter op.

Fredag begynder ti dages festligheder i Trekantområdet.

I alt er der arrangeret 470 forskellige arrangementer i de syv kommuner, hvor Trekantområdets Festuge fejres. Det drejer sig om Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Danmarks længste svævebane, kunstudstillinger og koncerter med blandt andet NOAH er nogle af de ting, der er på programmet.

Det er fem år siden, at Trekantområdets Festuge startede op.

-  De første år var vi meget fokuserede på at finde vores egne ben. Det har vi gjort nu, og vi har det sidste års tid været ude og hente inspiration til en endnu bedre festuge andre steder – blandt andet i Berlin, siger Pernille Holmskov, der er chefkonsulent for kultur i Trekantområdet Danmark og tovholder på Trekantområdets Festuge.

I maj blev Trekantområdets Festuge også udnævnt til at være en EFFE festival – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Det er en titel, der gives til festivaler, som udmærker sig ved at være engagerede i kulturen, deres lokalområde og Europa.

Ifølge Trekantområdets Festuges’ hjemmeside forventes festugen at løbe op i cirka 3,4 millioner kroner. Festivalen får økonomisk støtte fra Kulturministeriet og Trekantområdet i Danmark. 

Programmet til Trekantområdets Festuge kan findes ved at trykke her. 

Se en tur fra Danmarks længste svævebane her.