Trods corona-aflysning i 2020: Jelling Musikfestival uddeler lille pose penge

Trods aflysning i 2020 er det alligevel lykkedes Jelling Musikfestival at uddele en lille pose penge til foreninger og almennyttige formål.

Selvom det ikke blev til festival i Jelling i 2020, så har der alligevel været et lille overskud i festivalkassen til at uddele 90.000 kroner til foreninger og almennyttige formål.

Det oplyser Jelling Musikfestival i en pressemeddelelse.

quote

Vi er dybt afhængige af de foreninger, der hvert år skaber Jelling Musikfestival – også når vi igen skal afholde arrangementer.

Lars "Charlie" Mortensen, leder, Jelling Musikfestival

Med aflysningen af festivalen i 2020 forsvandt også indtjeningsgrundlaget for festivalen, der er en nonprofitorganisation og som derfor donerer sit overskud væk til gavn for lokalområdet.

Men før aflysningen i 2020 havde festivalen et par indtægtsskabende aktiviteter, som altså har betydet, at festivalen kan donere en lille pose penge væk. Og det er vigtigt, for foreningerne og festivalen er gensidigt afhængige af hinanden.

- Vi er dybt afhængige af de foreninger, der hvert år skaber Jelling Musikfestival – også når vi igen skal afholde arrangementer. Og vi er dybt taknemmelige for den rolle, foreningerne spiller for os, men så sandelig også for hele samfundet i deres daglige virke. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi i år trods alt kan uddele et lille beløb til et par foreninger og gode formål, siger festivalleder Lars "Charlie" Mortensen.

Jelling Forenede Sportsklubber og Firehøje Fodbold har i alt modtaget 80.000 kroner, mens varmestuen Café Parasollen i Vejle har modtaget 10.000 kroner.

Så mange penge har Jelling Musikfestival delt ud

Afventer situationen

Kigger man på Jelling Musikfestivals hjemmeside står der "Vi ses i pinsen!" med en nedtælling til, at festivalen starter om 83 dage.

Coronasituationen gør dog festivalen usikker - ikke mindst i lyset af, at festivalen er den første i festivalkalenderen med planlagt afholdelse i dagene 20. til 23. maj. Festivalen skriver da også på sin hjemmeside, at man holder øje med situationen og snart har en afklaring.

Desuden er der også alternativer til den egentlige festival på tegnebrættet.

- Festivalorganisationen følger udviklingen tæt og afsøger mulighederne for at afvikle alternativer til en egentlig festival, så uddelingskontoen igen kan blive fyldt op, skriver festivalen i pressemeddelelsen.