Tusinder af tilskuere på stadion for første gang i 417 dage

Vejle Boldklub lukker 4.100 tilskuere ind til dagens lokalopgør mod AC Horsens.

Torsdag aften lyder der for første gang i over et år ordentlig larm fra lægterne på Vejle Stadion.

Lokalopgøret mellem Vejle Boldklub og AC Horsens spilles foran flere end 4.000 tilskuere. Med andre ord er der udsolgt under de nuværende omstændigheder, hvilket glæder klubbens direktør Henrik Tønder meget.

- Det er 417 dage siden, vi har spillet foran så mange tilskuere. Vi har sommerfugle i maven ved glæden over, at tilskuerne er tilbage. Vi er samtidig ydmyge over for vores loyale sæsonkortholdere, sponsorer og tilskuere, der er forblevet loyale både økonomisk og følelsesmæssigt det seneste år, siger han.

Genåbningen af samfundet gør det muligt for professionelle fodboldklubber at få tilskuere tilbage på stadion, og den seneste kamp på Vejle Stadion helt uden tilskuerrestriktioner foregik 1. marts 2020, da VB tog imod HB Køge.

Udebanefans ikke velkomne

Retningslinjer for Superligaen indebærer, at der ikke er adgang for tilskuere i udebaneafsnittene. AC Horsens og Vejle Boldklub opfordrer derfor deres respektive fans til ikke at købe billet til udekampene mellem de to klubber. Derfor er AC Horsens-fans ikke velkomne i Vejle torsdag aften. De får også svært ved at komme ind, fordi alle tilskuere skal afgive kontaktoplysninger i forbindelse med eventuel smitteopsporing.

- Den overvejende del af publikum er sæsonkortholdere, så vi har data på allesammen. Men man kan selvfølgelig aldrig undgå, at en enkelt vejlenser holder med Horsens, siger Henrik Tønder.

Fredag den 30. april klokken 16.00 spilles det omvendte opgør, når AC Horsens tager imod Vejle på Casa Arena Horsens i Superligaens nedrykningsspil.

Her ses fansene til dagens kamp mod Horsens.
Her ses fansene til dagens kamp mod Horsens.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

500 i én sektion

Der lukkes i alt 4.100 tilskuere ind til kampen, og de skal sidde fordelt i ni sektioner med maksimalt 500 i hver. På tribunen med ryggen til Vejle Fjord er der tre sektioner, mens der er to sektioner på hver af stadions tre øvrige tribuner - alle med egen ind- og udgang samt toiletter og boder.

De fleste tilskuere er sæsonkortholdere og sponsorer, og tirsdag i denne uge blev de resterende 1.000 billetter sat til salg.

- Vi skal nok få solgt alle billetter, og spillerne glæder sig måske endda mere end os andre, for det er fantastisk for dem at spille for mennesker, der vil dem det godt, fortæller Henrik Tønder.

Tilskuerne til dagens kampe i Superligaen skal rette sig efter reglerne i Superligaordningen.

Retningslinjer for tilskuere