Tyrkisk lastbilchauffør fængslet for fusk

En 45-årig tyrkisk lastbilchauffør må fejre nytår i en dansk arrest, da Retten i Kolding har varetægtsfængslet ham til den 4. januar for fusk med en turtilladelse.

En politipatrulje fra Tungvognscenter Syd kontrollerede onsdag chaufføren og den tyrkiske lastbil på Rasteplads Skærup på E45 mellem Kolding og Vejle.

Chaufføren fremviste en såkaldt turtilladelse, der giver en tyrkisk transportvirksomhed lov til at køre fra Tyrkiet til Danmark og hjem igen. Efterforskningen viste imidlertid, at lastbilen ikke havde hentet gods i Tyrkiet, men i Tyskland.

- Vi er ekstra opmærksomme, når vi møder lastbiler, der er meget langt hjemmefra. Der er tyrkiske vognmænd, der med alle tilladelser i orden kører fast på danske destinationer - men når nye aktører pludselig dukker op på de danske veje, så tjekker vi papirerne grundigt, siger politikommissær Stig Simonsen, Tungvognscenter Syd, til TV SYD.

Den tyrkiske chauffør blev ved en sådan kontrol afsløret og sigtet for at have medvirket til, at hans tyrkiske vognmand har afgivet urigtig erklæring på tre tilladelser.

 - Det er en overtrædelse af straffeloven, der som udgangspunkt straffes med fængsel, og derfor har vi bedt om varetægtsfængsling i denne sag, forklarer specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjjyllands Politi.

Chaufføren nægtede sig skyldig, men retten fandt det bevist, at der var bestyrket mistanke og fængslede ham til den 4. januar 2018. Chaufføren accepterede fængslingen.