TV der bevæger dig

Tyveknægte tømmer sygehus for værdier

Flere kunstværker og kostbare lamper er blevet stjålet fra Give Sygehus. Det sker samtidig med, at Region Syddanmark er ved at rydde op i det lukkede sygehus.

Sygehus Lillebælt sørger nu selv for at fjerne de sidste værdier fra sygehuset i Give. Foto: Mark Bundgaard, TV SYD

En eller flere tyve har tilsyneladende fået øje på, at der fortsat er værdier på det nu tidligere sygehus i Give, der officielt lukkede ved udgangen af 2017.

Ved to indbrud indenfor de seneste dage er tyve forsvundet med flere malerier og PH-lamper fra sygehusets forhal.

- På et tidspunkt mellem torsdag og fredag middag forsvandt et maleri af Svend Aage Madsen, samt en enkelt PH-lampe, fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, kommunikationschef ved Sygehus Lillebælt, til TV SYD. 

Læs også Efter forargelse i Give: Nye planer for gamle møbler

Også natten til tirsdag i denne uge har der været indbrud på sygehuset. Her er der smadret en rude til forhallen, og så er der stjålet et kunstværk af Carl H. Jensen og yderligere tre PH-lamper fra forhallen, oplyser Sygehus Lillebælt.

De to indbrud er begge sket i forlængelse af medieomtalen i sidste uge, hvor der var fokus på, hvor meget af sygehusets inventar, der blev smidt ud og hvor meget, der kunne genbruges på andre sygehuse. 

Læs også Sygehusmøbler skrottet: Jeg kan godt se, at det ser mærkeligt ud

- Vi har nu taget konsekvensen af de to indbrud. Allerede i dag tirsdag fjerner vi alt af værdi fra sygehuset, siger Cathrin Tromborg Bræstrup, til TV SYD.

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk