Ulven er her: Formand frygter flere stopper med fåreavl

Ulvens tilstedeværelse har store konsekvenser for flere syd- og sønderjyske fåreavlere.

Senest i lørdags mistede 14 får livet ved Bylderup Bov på Tønderegnen - angiveligt efter et ulveangreb. Det var det tredje angreb der på en måned - og det syvende indenfor de seneste to måneder.

De seneste måneders angreb i Sønderjylland er sket inden for et afgrænset område mellem Tønder og Aabenraa og har kostet mindst 60 får livet. Noget som ærgrer Bjarne Holmstrup Wohlfart, der er formand i Dansk Fåreavl:

- Jeg synes, det er en rigtig træls situation, og jeg har meget medlidenhed med de fåreavlere, det går udover, for det er ualmindelig modbydeligt.

Ulvens tilstedeværelse har fået flere avlere til at tage både hunde og elhegn i brug, men for andre har det ikke været nok, og det er også dyrt. De er stoppet helt som avlere, fortæller Bjarne Holmstrup Wohlfart:

- Der er dem, der ikke vil risikere at finde deres besætning flænset, så vil de hellere stoppe nu. Der er desværre nogen, der har taget den løsning.

Særligt store besætninger i fare

En stor del af besætningerne i Danmark har få får, men der findes også store besætninger. De er ofte placeret på områder uden tilsyn, som også tiltrækker ulven.

Ifølge Bjarne Holmstrup Wohlfart er det særligt de store besætninger, der fremover vil være i fare.

- Jeg frygter, at der er nogen af dem, som må dreje nøglen om eller reducere betragteligt, da det bliver for vanskeligt at holde ulven væk.