Unge to-sprogede får millioner til natur-oplevelser

Nordea-fonden giver næsten 8 millioner kroner til natur-oplevelser for unge nydanskere. Det er fem folkeskoleelever fra Vejle med udenlandsk baggrund der står bag et projekt der får millionstøtten.

Fem folkeskoleelever fra Vejle med udenlandsk baggrund besluttede sig i 2007 for at gøre op med offermentaliteten. De stiftede en forening og fik snart Kronprinsesse Marys integrationspris, Venstres frihedspris og Sabroe-prisen. 

Siden har de vist en imponerende evne til vedblivende at trække unge på kanten ind i konstruktive fællesskaber. 

Nu får Team Succes sit hidtil største støttebeløb med 7,9 mio. kroner fra Nordea-fonden til at aktivere unge nydanskere ude i de skove, søer, enge og strande mange af dem ikke rigtig har taget til sig.

Mange unge af anden etnisk herkomst har ikke modtaget en særlig introduktion, og deres familier har heller ikke en tilknytning til de danske skove, søer, enge og strande.
Team Succes er i dialog med Det Danske Spejderkorps og naturvejledere for at udvikle et koncept, der kan styrke de unges tilknytning til naturen gennem teambuilding og andre friluftsaktiviteter, som de kan dyrke i fællesskab.

Team Succes arbejder især med personlig udvikling. Een af metoderne er gennem lektiehjælp og ugentlige foredrag.

I dag er der lokalafdelinger i fem byer, men foreningen har hovedkvarter i Vejle.