TV der bevæger dig

Ungt par frygter tvangsauktion efter byggechok

Funderingen blev langt dyrere end ventet, da familie købte en byggegrund af Vejle Kommune. Nu frygter parret, at det ikke bliver muligt at betale afdragene.

00:10

Anja Kromann Larsen og Matthias Høxbro frygter, at de måske ikke kan flytte ind i deres nybyggede hus. Video: Bárður Michaelsen, TV SYD.

Byggegrund på Stenbukken 24 på Uhrhøj i Vejle. Foto: Matthias Høxbro

1 af 2

Fundamentet og de rå mure af gasbeton er klar på Stenbukken 24 i Vejle. Til december skal der stå et hus på 165 kvadratmeter klar til Anja Kromann Larsen og Matthias Høxbro og deres to-årige datter.

Måske bliver vi nødt til at sælge huset for at hente noget af tabet hjem, men så vil vi stadig stå med en stor gæld bagefter.

Matthias Høxbro, køber af byggegrund i Vejle Kommune

Parret venter endnu et barn, men glæden over graviditeten forstyrres af en strid med Vejle Kommune. For det var langt dyrere end ventet at gøre grunden byggeklar.

-    Vi har alt for lidt plads, der hvor vi bor nu, så det er en drøm for os at få et hus med god plads til hele familien. Men på grund af de store ekstraudgifter til fundering med mere, ved vi ikke, om vi får råd til at bo i huset. Måske bliver vi nødt til at sælge huset for at hente noget af tabet hjem, men så vil vi stadig stå med en stor gæld bagefter, siger Matthias Høxbro, som er lærling i et vvs-firma.

Læs også Unge nybyggere føler sig ført bag lyset af kommunen

Dyrt interiør vælges fra

Den 1040 kvadratmeter store byggegrund ligger i den forholdsvis nye udstykning ”Planetbyen”, hvor Vejle Kommune har solgt mange grunde. Parret købte grunden for 800.000 kroner og klager over, at funderingen er blevet flere hundredetusinde kroner dyrere end forventet.

For at skabe et solidt fundament måtte der først opgraves og fjernes 1620 kubikmeter leret jord, som alt tyder på var fyldt på af Vejle Kommune. Derefter er der fyldt 1200 kubikmeter sandfyld på grunden. 

-    Ellers ville huset jo slå revner, for kommunen reelt fyldt et gammelt mosehul op og solgt det som en byggegrund. Vi har valgt at få et ordentligt fundament og få bygget et godt hus, men vi har valgt noget af det dyrere interiør fra til huset på grund af de uventede ekstraudgifter, siger Matthias Høxbro. 

Mest sete på tvsyd.dk