USAs ambassadør elsker teater

Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford besøger torsdag Fredericia. Øverst på programmet står Fredericia Teater - og det er noget Rufus Gifford nyder.

Da Rufus Gifford torsdag formiddag ankom til Fredericia Teater, stod teaterdirektør Søren Møller klar til at modtage den amerikanske ambassadør. Og det var ikke kun Søren Møller der glædede sig til mødet.

- Da jeg var i 20'erne boede jeg i Los Angeles, og jeg arbejdede i underholdningsindustrien. Selvom jeg forlod branchen, da jeg var 29 år for at gå ind i politik, påskønner jeg stadig både TV, film og teater, så jeg elsker det her. Så det er vidunderligt at se stykket i dag, siger Rufus Gifford.

Fredericia Teater er netop nu i gang med at opsætte en musical om Shubidua. Og selvom ambassadøren ikke kendte til det danske band, så nød han smagsprøven på forestillingen.

- Jeg ved meget om dansk kultur, men jeg tror faktisk ikke, jeg kender til Shubidua. Det var sjovt, og jeg håber, at jeg kommer til at se det igen.

Ambassadøren skal ud over sit besøg på teatret omkring rådhuset for at besøge borgmester Jacob Bjerregaard, spise frokost og mødes med erhvervsfolk, inden han drager videre til Vejle torsdag aften for at deltage i et dialogmøde i DGI Huset.

Hør, hvad den amerikanske ambassadør Rufus Gifford siger om teater, og se en lille bid af den forestilling ambassadøren så. Varighed 0'40