TV der bevæger dig

V-borgmester: Venstre mangler troværdighed i sag om politiskole

Borgmesteren i Vejle savner troværdighed fra sit eget parti, når de vælger Herning til ny politiskole.

Arne Sigtenbjerggaard savner troværdighed fra sit eget parti.

Venstreborgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggard, kritiserer sit eget parti i forbindelse onsdagens meddelelse om, at regeringen anbefaler Herning som hjemsted for en ny politiskole i Vestdanmark.

Vejleborgmesteren siger torsdag til TV SYD, at det er dårligt politisk hånd:

- Jeg synes, det er dårligt politisk håndværk, det må jeg sige, selv om det er mit eget parti. Jeg synes ellers, de står for troværdighed, men det mangler jeg i denne sag, siger Arne Sigtenbjerggaard og han fastholder, at den nye politiskole burde ligge i en af byerne i trekantområdet:

Jeg synes, det er dårligt politisk håndværk, det må jeg sige, selv om det er mit eget parti 

Arne Sigtenbjerggaard, borgmester(V), Vejle

- hvis de parametre med to timers udrykningskørsel til hovedstaden gælder, så burde den ligge her. Fra Trekantområdet er der ikke mere end to timer til noget sted i Danmark. To timer hovedstaden, to timer til Aalborg, en time til Esbjerg, en time til grænsen, under en time til Odense, siger Vejleborgmesteren til TV SYD.

Hør Arne Sigtenbjerggaard her: 

00:56

Vejles borgmester kritiserer sit eget parti for at mangle troværdighed.

Luk video

Justitsminister Søren Pind siger, at valget af Herning indgår i den samlede plan om at udflytte i alt knap 4000 arbejdspladser fra hovedstaden, og her har Vejle fået Naturstyrelsen, Haderslev har fået Udbetaling Danmark, og så er valget faldet på Herning ud fra kriterier bl.a. om trafikal tilgængelighed.

Vejle fået Naturstyrelsen, Haderslev har fået Udbetaling Danmark, og så er valget faldet på Herning ud fra kriterier bl.a. om trafikal tilgængelighed

Søren Pind, Justitsminister, (V)

På spørgsmålet om beslutningen ligger fast, siger ministeren, at regeringen agter at flytte politiskolen til Herning. Imidlertid indgår placeringen i forhandlingerne om den nye finanslov, hvor Dansk Folkeparti skal være med til at finde pengene, og de siger, at de vil diskutere den nye politiskoles placering i forbindelse med forhandlingerne.

Hør justitsministerens svar her: 

02:13

Reggeringen agter at placer den nye politiskole i Herning, siger justitsminister Søren Pind.

Luk video

Hør TV SYDs politiske kommentator, Poul Erik Thomsen, forklare, hvad der politisk er op og ned i sagen: 

03:00

Politisk kommentator, Poul Erik Thomsen, forklarer, hvad der er op og ned i sagen.

Luk video