Vagter skal beskytte asylcenter efter "voldsomme ytringer" fra indbyggerne

Et vagtselskab skal nu patruljere omkring asylcentret i Sandvad.

Opdateret med nye oplysninger fra Udlændingestyrelsen.

Vagter skal sikre ro omkring asylcentret i Sandvad. Det skriver JP Vejle.

Det sker blandt andet af frygt for Røde Kors-ansattes sikkerhed.

Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen, oplyser til JP Vejle, at vagterne er indsat som en direkte konsekvens af et dialogmøde i Sandvad den 12. november. 

Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen.
Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen.
Foto: TV2

Her var blandt andre styrelsen, Røde Kors og lokale beboere til stede, og sidstnævnte fremsatte, ifølge Udlændingestyrelsen, nogle »voldsomme ytringer«, der gør det nødvendigt at skærpe sikkerheden omkring centret.

Dialog med politiet

- I dialog med politiet og Røde Kors har vi i forlængelse heraf aktuelt entreret med et vagtfirma, således at der er en vagt til stede på adressen døgnet rundt for at skabe tryghed omkring bygningen. Politiet har også en særlig indsats i området omkring centeret, lyder det i et uddybende mailsvar fra Udlændingestyrelsen til flere medier - bl.a. TV SYD.

Heri skriver Udlændingestyrelsen, at de på dialogmødet tilbød at nedsætte en følgegruppe for Center Sandvad med repræsentanter fra styrelsen, lokalpolitiet, Røde Kors, borgerforeningerne i Sandvad og en eventuel handelsstandsforening eller repræsentanter fra det lokale erhvervsliv. Formålet ville bl.a. være at udveksle erfaringer og drøfte eventuelle udfordringer omkring centeret og mulige tiltag til at øge trygheden. Desuden skulle følgegruppen evaluere situationen omkring Center Sandvad efter tre måneder og igen efter seks måneder.

- For os er det vigtigt at fortsætte dialogen med borgerne lokalområdet, så vi kan få en fornuftig sameksistens i Sandvad, når beboerne flytter ind. Derfor vil vi også fortsætte med at informere bedst muligt og tage dialogen lokalt, skriver Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen.

Der er ikke fastsat en endelig dato for første indflytning, men gruppen af personer med særlige behov vil blive flyttet i små grupper over den kommende periode under hensyntagen til beboernes særlige behov, oplyser Udlændingestyrelsen i sin mail.

quote

De har ikke grund til at være bange for deres sikkerhed.

Lars Lindholm, formand, Hovedkær Lokalråd

Bølgerne er gået højt

Lars Lindholm, der er formand for Hovedkær Lokalråd, erkender, at bølgerne er gået højt i Sandvad.

- Men de har ikke grund til at være bange for deres sikkerhed. Det er ikke vores hensigt at genere medarbejderne, siger Lars Lindholm til JP Vejle..

Folk fra området omkring Sandvad er utilfredse med, at beboerne, der snart flytter ind på asylcentret, måske er tidligere kriminelle.

Tilbage i august måned fik beboerne og Vejle Kommune at vide, at centeret skulle tage imod asylansøgere med særlige behov. Men i en række artikler bragt af Ekstra Bladet har der været rejst tvivl om, hvorvidt kriminelle også skulle huses i centret.