Vanvidsbilist fik forlænget fængsling

Den 39-årig mand, som er sigtet for uagtsomt manddrab efter en dødsulykke på motorvejen ved Give, fik torsdags formiddag sin varetægtsfængsling forlænget med fire uger.

Retten i Kolding besluttede, at den 39-årig, der er fra Horsens, skal blive i arresten, mens sagens gøres færdig. Han har siddet varetægtsfængslet siden ulykken, som skete den 31. juli.

På Den Midtjyske Motorvej ved Give kørte manden, som var sammen med sin tidligere svoger, ind i en anden bil, som kørte galt. I bilen var tre kvinder - og en 94-årig kvinde fra Vejle døde af sine kvæstelser efter ulykken.

De to mænd var begge påvirkede af euforiserende stoffer, da de kørte med høj fart på motorvejen fra Herning mod Give. Flere vidner har fortalt, at den 39-årig chikanerede andre bilister på motorvejen forud for ulykken, skriver vafo.dk.

Reststraf til udløsning?

Ifølge Vejle Amts Folkeblad risikerer den 39-årig mand fra Horsens at få udløst en reststraf på tre års fængsel, hvis han findes skyldig i uagtsomt manddrab.

Han er tidligere dømt for vold med døden til følge. Sammen med en kammerat slog han en 39-årig mand ihjel i en lejlighed i Smedegade i 2006. Her blev han idømt otte års fængsel, men ifølge avisen er kun fem år afsonet.