Vanvittig cykelrekord

Tre mere end entusiastiske cykelryttere kørte lørdag 100 gange op ad en af Danmarks mest stejle bakker for at slå en rekord.

Der blev lavet cykelrekord i Vejle i dag. 

100 gange kørte tre modige mænd fra cykelholdet Squadra Molteni op ad en af Danmarks mest stejle og mest legendariske bakker - nemlig Kiddesvej i Vejle.

quote

Det her er en hilsen til cykelsportens historie inden cykelsporten gik af lave, og blev til carbon og elektronik

Niels Bjørnsteen, skolelærer, Vejle

Turen svarer cirka til en bjergetape i Tour de France.

En avis under cykeltrøjen fungerede som windbreaker, og de tre kørte på gamle stålcykler, der hver vejer cirka 11 kilo, det er 3-4 kilo mere end de moderne cykler vejer.

- Det her er en hilsen til cykelsportens historie, inden cykelsporten gik af lave, og blev til carbon og elektronik. Der kørte man jo på de her cykler og i helt andet tøj, fortæller Niels Bjørnsteen, som er den ene af de tre deltagere i dagens rekordforsøg.

100 gange op og ned af Kiddesvej, der er 330 meter lang og har en gennemsnitsstigning på 11,5 procent, er bare meget, - og nærmest vanvittigt, og i følge Niels Bjørnsteen, Eigil Leegaard og Grane Maaløe første gang nogen laver det rekordforsøg.

quote

Vi havde en gammel konkurrence, Eigil og jeg, som løb løbsk for et par år siden og endte med at jeg kørte 53 omgange og Eigil dagen efter kørete 56 her på Kiddesvej, men det var på andre cykler. Så vi tænkte nej, nu stopper vi legen og slutter fred

Niels Bjørnsteen, lærer, Vejle

- Vi havde en gammel konkurrence, Eigil og jeg, som løb løbsk for et par år siden og endte med at jeg kørte 53 omgange og Eigil dagen efter kørte 56 her på Kiddesvej, men det var på andre cykler. Så vi tænkte nej, nu stopper vi legen og slutter fred. Næste gang kører vi sammen og så bliver det 100 gange. Og så er det blevet på gamle cykler også, siger Niels Bjørnsteen.

Det tog holdet syv timer at gennemføre løbet, men alle nåede op på de 100 omgange.