VB går ind i e-sport: Vi kan lære af hinanden

Fodboldklubben Vejle Boldklub investerer i e-sportsholdet Tricked med base i Vejle.

Nu går Vejle Boldklub samme vej som for eksempel FC København; den investerer i e-sport.

Når Vejle Boldklub kaster penge og know-how i retning af e-sporten og det lokale Vejle-hold Tricked, gør den det ikke kun for at nå ud til en større og yngre målgruppe. Fodboldklubben kan også hjælpe e-sporten med sine erfaringer omkring talentudvikling og sponsorarbejde.

- VB går ind i e-sport af to årsager, dels fordi Tricked jo er et lokalt hold, dels fordi e-sport er i eksplosiv vækst, fortæller VB-direktør Henrik Tønder, der mener, at klubben kan lære af e-sporten:

- Vi tror, vi kan lære meget af e-sportens hurtighed, dygtighed og ekspansivitet. De er hurtige til at ramme en hel masse mennesker med deres sport, siger han til TV SYD.

quote

Vi tror, vi kan lære meget af e-sportens hurtighed, dygtighed og ekspansivitet.

Henrik Tønder, VB-direktør

Det vender dog også den anden vej, hvor VB kan lære e-sporten noget. 

- Vi tror, at vi kan give Trickeds talentudvikling et stort skud fremad i kraft af vores store erfaring med talenter og deres udvikling. Samtidigt tror vi også på, at vi på sponsorsiden kan bidrage med den know-how, vi har, siger Henrik Tønder, der har en forhåbning om at nå ud til en svær målgruppe - nemlig de yngre.

- Vi håber at nå ud til endnu flere børn og unge, som udover at spille computerspil måske også kan se sig selv på en fodboldbane i en VB-trøje, fortæller han.

Henrik Tønder forestiller sig ikke en fremtid, hvor klubben selv får sit e-sportshold, men han vil dog heller ikke helt udelukke det. 

- Vi har set flere eksempler på, at e-sporthold overtages af fodboldklubber, men det er ikke tilfældet her. Men det kan da godt være, at der på et tidspunt sidder en gamer i en VB-trøje, siger han.

Også naboklubben AC Horsens er tidligere i år gået ind i e-sport.

Selskabet bag satsningen, VB E-Sport ApS, er stiftet 14. november og har adresse i Hedensted hos den tidligere VB-formand Lars Skou.

E-sportsholdet Tricked er udsprunget fra Campus Vejle i 2012. Bag selskabet står Seier Capital, der er ejet af Lars Seier Christensen, tidligere direktør i Saxo Bank. Holdet spiller fem spil: FIFA, League of Legends, Counter-Strike, Heroes of the Storm og Call of Duty.