VB-profil Jørgen Markussen hapsede sin debuttrøje fra DBU

Den tidligere VB-profil og landsholdsspiller Jørgen Markussen fortæller i dagens program af Naboer anekdoter fra sin karriere.

Der var engang en tid, hvor landsholdsspillerne efter kampen ikke løb hen til modstanderne og byttede trøjer. Hvor spillere som Jørgen Markussen og Jens Jørgen Hansen spillede i de røde/hvide-dragter. Og hvor en trøje pludselig manglede i DBU.

Jørgen Markussen med sin debuttrøje
Jørgen Markussen med sin debuttrøje

TV SYD’s Naboer besøger tirsdag den tidligere profil i Vejle Boldklub Jørgen Markussen, og her fortæller han blandt andet om en speciel episode fra sin debut på landsholdet, hvor han kom til at hapse sin debuttrøje med hjem.

- Jeg troede jo, at man måtte tage debuttrøjen med hjem, fortæller Jørgen Markussen, der nåede 10 landskampe.

Lykken tilsmilede dog Jørgen Markussen. Ved kampen i Göteborg havde de svenske modstandere nemlig skrevet andre numre i kampprogrammet, og det mente DBUs leder, spillerne skulle tage trøjer på efter.

- Så jeg er aldrig blevet krævet at tilbagelevere 7’eren, men det er Jens Jørgen Hansen fra Esbjerg. Han fik mange rykkere fra DBU, at han skulle sende den her trøje tilbage, siger Jørgen Markussen med et skjult grin.

Med sine 152 mål er Jørgen Markussen den næstmest scorende spiller i VB’s historie. Og med 324 kampe er han nummer seks på listen over spillere med flest kampe for klubben.

I maj fylder Vejle Boldklub 125 år, og derfor er de tidligere spillere, heriblandt Jørgen Markussen, i gang med at finde materiale frem. Du kan se mere til det i programmet Naboer kl 19.55 og 22.40 på TV SYD plus, hvor vi besøger Jørgen Markussen, der i 70´erne spillede i VB og på landsholdet.