Vejdirektoratet skifter taktik og reparerer bro om natten

I morgen- og dagtimerne er alle tre spor åbne - dog med fartbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Det er en fuge i broen over Vejle fjord, der ved et rutineeftersyn viste sig at være beskadiget, så den kunne være til fare for især tunge køretøjer i ydersporet i sydgående retning.

Tirsdag morgen skønnede Vejdirektoratets folk på stedet, at det var nødvendigt straks at spærre  yderste højre spor i sydgående retning. 

Det førte til total trafikalt kaos på både motorvejen og på de øvrige veje omkring Vejle det meste af tirsdagen.

Både morgen og eftermiddag var der kø mod syd på E45 fra før Hedensted - en strækning på mere end 15 kilometer. 

Først da Vejdirektoratet tirsdag aften ophævede spærringen af det yderste spor og i stedet nøjedes med en fartbegrænsning på 80 kilometer i timen, blev trafikken atter normal over broen.

Nu har Vejdirektoratet besluttet, at arbejdet på broen først går i gang torsdag aften, når myldretidstrafikken er overstået.

- Vi forventer, at vi kan få fugen repareret i løbet af to nætter, så vi er færdige lørdag morgen. I morgen- og dagtimerne vil alle tre spor mod syd være være åbne - dog med fartbegrænsning på 80 kilometer i timen, siger Niels Højgaard Pedersen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Det er en fuge i broens sydlige ende mod Vinding, der er beskadiget. Fugerne sikrer, at broens sektioner kan udvide og trække sig sammen, når temperaturen svinger.