Vejle-atlet udtaget til De paralympiske Lege i Rio

Med to verdensrekorder og tre VM-medaljer i bagagen er Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle udtaget til De paralympiske Lege i Rio til sommer.

Sammen med to bordtennisspillere er længdespringeren og sprinteren en af de første, som der er sat navn på til konkurrencen for de handicappede, som foregår efter OL.

Den tidlige udtagelse giver ro på forberedelserne, siger han.

– Det betyder utrolig meget for mig at blive udtaget allerede nu. Det giver en ro til at kunne planlægge og fokusere hundrede procent frem mod Rio frem for at skulle jagte kvalifikation ved EM i juni. Nu planlægger vi min sæson, så jeg har mange konkurrencer her i starten af sæsonen, så vi hele tiden kan se, hvor jeg ligger og få forberedt os bedst muligt, forklarer han.

Det er anden gang, at Daniel Wagner Jørgensen skal til De paralympiske Lege. Ved konkurrencen i London fik han en bronze-medalje.

– Det er min ambition at forsvare min bronzemedalje i længdespring fra London, men forhåbentlig kan jeg også gøre det endnu bedre. Mine resultater i 2015-sæsonen har vist, at det er muligt, siger Daniel Wagner Jørgensen.

Team Danmark støtter i 2016 danske para-atleter i disciplinerne svømning, ridning, bordtennis, atletik og skydning med 1,8 mio. kr. Ud over den økonomiske støtte stiller Team Danmark ligeledes ekspertbistand til rådighed inden for bl.a. ernæring, skadesbehandling og sportspsykologi, og til PL i Rio vil en sportspsykologisk konsulent fra Team Danmark være knyttet til den danske trup.