Vejle Boldklub ansætter italiensk trænerteam

Den 52-årige italiener Adolfo Sormani er ansat som ny cheftræner i Nørreskoven.

Italieneren har tegnet kontrakt med Vejle Boldklub for de næste to sæsoner. Han har en baggrund som træner og assistenttræner i støvlelandet, England, Kina og Albanien. Det oplyser Vejle Boldklub onsdag på klubbens hjemmeside.

Direktøren i Vejle Boldklub fortæller, at klubben har fået sin favorit til posten.

- Adolfo Sormani har været nummer et på vores liste. Det stod klart tidligt i rekrutteringsfasen, at de kompetencer en træner i Vejle Boldklub skulle besidde, formår Adolfo at rumme i alle facetter. Vi arbejder målrettet ud fra en strategisk plan om at få Vejle Boldklub tilbage i den bedste danske fodboldrække, og næste skridt på den rejse er, at vi har ansat Adolfo Sormani, siger direktør Henrik Tønder til klubbens hjemmeside.

quote

Jeg stiller store krav til spillernes professionalisme. Det er det, som skal vinde kampene for os.

Adolfo Sormani, ny cheftræner, Vejle Boldklub

Vejle Boldklubs nye cheftræner, som udover modersmålet italiensk også taler flydende engelsk, spansk og portugisisk, ser frem til opgaven.

- Jeg har set mange kampe i foråret i den danske 1. division. Jeg har også set både reserveholdskampe og talenterne spille, og det bekræftede mig blot i, at Vejle Boldklub har et uforløst potentiale. Jeg stiller store krav til spillernes professionalisme. Det er det, som skal vinde kampene for os. Det er det, vi skal lære de talenter, som kommer op og træner med førsteholdet, siger Adolfo Sormani.

I det hele taget bliver der sat et stort italiensk præg på Vejle Boldklub i de kommende sæsoner. Klubbens førstehold går også ind til den kommende sæson med en ekstra assistenttræner i form af italienske Giovanni Mazzella og en ny fysisk træner, Mario Rotondale, som har arbejdet for Juventus og Ajaccio i Frankrig.

quote

Adolfo Sormani har været nummer et på vores liste.

Henrik Tønder, direktør, Vejle Boldklub

- Der er en klar ambition fra klubbens side om, at vi skal flytte os sportsligt. Investeringen i truppen, trænerteamet og sportslige sektor skal ses i det klare lys.  Alle de handler, som er foretaget efter sæsonafslutningerne, er planlagt sammen med Adolfo Sormani og hans krav til den trup, som starter træningen op på mandag, slutter direktør Henrik Tønder.

Vejle Boldklubs setup omkring førsteholdstruppen indeholder nu Jacob Kryger som teknisk chef, Adolfo Sormani som cheftræner, Giovanni Mazzella som assistenttræner, Johan Sandal som assistenttræner, Toivo Vadum som målmandstræner og Mario Rotondale som ny fysisk træner.