Vejle Boldklub fyrer træneren

Klebér Saarenpää er søndag formiddag blevet fyret som træner i Vejle Boldklub.Sportschef Steen Tychosen overtager trænerposten med øjeblikkelig virkning.

Fyringen kommer som reaktion på at Vejle Boldklub med nederlaget torsdag aften på 2-0 i Roskilde sagde foreløbig farvel til muligheden for oprykning til superligaen. Trænerskiftet blev offentliggjort på fra Vejle Boldklubs hjemmeside efter, at spiller- og trænerstaben var blevet orienteret.

VB er optimister trods trænerfyring

Nuværende sportschef Steen Thychosen overtager trænergerningen i de sidste seks kampe. Den øvrige del af trænerteamet er uændret.

-  Som klubmand påtager jeg mig de opgaver, jeg bliver bedt om og jeg har en begrundet tro på, at spillerne i respekt for Klebér Saarenpää vil yde en helt ekstraordinær indsats i sæsonens resterende kampe. Så må vi se hvor langt det rækker, siger Steen Thychosen, der overfor TV SYD understreger, at trænerskiftet ikke er hans idé.

Vejle indtager 4.-pladsen i 1. division med to points op til Silkeborg, der har spillet en kamp mindre.

Vinder Silkeborg senere søndag hjemme over Næstved er Vejle fem points fra den 3.-plads, der giver oprykning til superligaen – og syv points efter AC Horsens, der indtager 2.-pladsen. 

Vejle har tabt de seneste to kampe mod hold fra midterfeltet i 1. division – og har et vanskeligt slutprogram mod bl.a. FC Fredericia, AC Horsens og Silkeborg. Skal superliga-drømmen være realistisk er der ikke  plads til flere nederlag.

Den nye cheftræner kan dog glæde sig over, at Vejle næste søndag får tre points uden kamp på grønsværen, da holdet skulle have mødt FC Vestsjælland, der er gået konkurs.

Næste kamp for Vejle og Steen Thychosen bliver derfor lokalopgøret mod FC Fredericia torsdag den 5. maj