TV der bevæger dig

Vejle Boldklub Kolding må vente med at betale

Vejle Boldklub Kolding har fået lov til at vente to år med at betale stadionleje. Det besluttede et flertal i Vejle Byråd og dermed "sparer" klubben godt to millioner kroner.

Foto: ARKIV

Baggrunden er, at Vejle Boldklub Kolding i lighed med andre fodboldklubber har ondt i økonomien og den årlige stadionleje er en stor post på budgettet.

Byrådet var ikke helt enige om beslutningen. Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og De Radikale sagde nej sammen med tre SF'ere og Venstre-politikeren Anja Daugaard. De øvrige Venstre-folk, Socialdemokraterne og to SF'ere sagde ja.

Leje skal betales

Selvom Vejle Byråd har bevilget henstand med stadionlejen, betyder det ikke, at klubben får eftergivet pengene. Lejen skal betales om to år og den bliver forrentet med fem procent om året.

Vejle Boldklub Kolding lejer Vejle Stadion af den fond, som Vejle Kommune har oprettet. Derfor var det Vejle Byråd, som onsdag skulle drøfte, om klubbens forespørgsel til Stadion-fonden kunne efterkommes, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard til TV SYD.

Vejle Boldklub Kolding har tidligere lejet navnet på stadion ud for et stort millionbeløb. Men i efteråret stoppede sponsoren med øjeblikkelig virkning. Derfor har banen i Nørreskoven skiftet navn fra Jokri park til Vejle Stadion. Vejle Kommune har tidligere afvist at betale for stadionnavnet. Der er ikke fundet nogen ny navnesponsor - og det er også medvirkende til mankoen på boldklubbens konto.