TV der bevæger dig

Vejle-butikker "lukkede" i protest mod nye centerplaner

Tirsdag formiddag mødte kunder på Vejles gågade en række "lukkede" butikker. Det var en happening i protest mod vedtagelsen af en lokalplan for et stort bolig- og butiksprojekt på den grund, som hidtil har huset byens nu lukkede posthus.

Omkring 30 butikker har tirsdag formiddag sat papir på vinduerne et par timer i den normale åbningstid for at vise, at lukkede butikker kan blive fremtiden, hvis byrådsflertallet holder fast i den nuværende plan. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Tirsdag formiddag mødte kunder på Vejles gågade en række "lukkede" butikker Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

1 af 2

Omkring 30 butikker har tirsdag formiddag sat  papir på vinduerne et par timer i den normale åbningstid for at vise, at lukkede butikker kan blive fremtiden, hvis byrådsflertallet holder fast i den nuværende plan.

Ejerne af butikkerne har store bekymringer over beregninger, der lige nu tyder på stor omsætningsnedgang for de eksisterende butikker. Skrækscenariet er at mange må lukke og at Vejle kan komme til at miste det unikke og hyggelige byliv, der i dag er tilstede, frygter butiksejerne. De peger på, at bare en lille omsætningsnedgang kan have store konsekvenser for mange.

Læs også Flertal sagde ja til butikker og boliger på posthusgrunden

 

Samtidig er butiksindehaverne bange for, at planerne i den sydlige ende af midtbyen vil bremse den gode udvikling, som butikkerne i den nordlige ende er inde i netop nu.

 

Læs også Flertal sagde ja til butikker og boliger på posthusgrunden

Helle Madsen, driver en lile skobutik, Helle M, og hun har ikke noget imod øget konkurrence - men hun mener, at byådets politikere netop blander sig i, hvordan markedskræfterne råder:

 

00:55

Helle Madsen, driver en lile skobutik, Helle M, og hun har ikke noget imod øget konkurrence.

Luk video