Vejle-cykelrytter skal køre VM

Den 26-årige Vejle-cykelrytter Rasmus Guldhammer fra det Horsens-baserede Team Cult er udtaget til det danske hold, der søndag den 27. september skal køre om det individuelle verdensmesterskab på landevej i Richmond i USA.

Den formstærke rytter erstatter Jakob Fuglsang, der nøjes med at stille op til holdløbet.

Udtagelsen i 11. time til VM-løbet i USA glæder Rasmus Guldhammer:

- Jeg er super glad og stolt over at skulle repræsentere Danmark ved VM. Det bliver fantastisk at være en del af holdet, siger Rasmus Guldhammer.

- Vi kører for Matti (Breschel, red.), men hvis han ikke har dagen, kan det være, at jeg får en friere rolle, siger Rasmus Guldhammer til TV SYD.

Vejle-rytteren ikke har vundet løb i denne sæson, men har opnået en lang række top-10-placeringer. Søndag sluttede han som samlet nummer fire i etapeløbet Tour of Britain ligesom han også blev firer i Post Danmark Rundt.

Ruten i Richmond er ikke så kuperet som tidligere VM-ruter. Der er godt 100 højdemeter pr omgang på de tre bakker a ca. 500 meter. Rytterne skal tilbagelægge i alt 16 omgange.

Det danske VM-hold rejser til USA mandag og skal primært køre for Matti Breschel (Tinkoff-Saxo), der tidligere i karrieren er blevet nummer to, tre og fire ved VM.

Holdet består ud over Breschel og Guldhammer af Lars Bak (Lotto-Soudal), Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo), Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) og Michael Valgren (Tinkoff-Saxo).

Rasmus Guldhammer har fået hele sin cykelopdragelse i Vejle og er søn af den tidligere eliterytter og danmarksmester Michael Guldhammer.