Vejle-elever kæmper for at blive Danmarks klogeste

Vinterferien er kun lige slut for eleverne i 6.b på Søndermarksskolen i Vejle, men de er allerede godt i gang med at træne hjernecellerne. Om en uge skal de nemlig dyste mod elever fra hele landet om at vinde titlen som Danmarks klogeste sjetteklasse.

Udsigten til titlen Danmarks klogeste sjetteklasse har motiveret eleverne ekstra meget, siden de vandt regionsfinalen i den landsdækkende konkurrence Smart Parat Svar.

- Jeg har forberedt mig ved at se nyheder i tv om aftenen, og jeg har set vinter-OL, selvom jeg ikke plejer at se den slags. Jeg tror nemlig, at der godt kunne komme nogle spørgsmål om det, når det lige har været sendt i tv, siger skoleeleven Anne Kristine Rold til TV SYD.

Lotte Bjerreskov er lærer på Søndermarksskolen. Hun har kunnet mærke, hvordan konkurrencen har været med til at skærpe elevernes lærelyst

- Konkurrencen har været med til at få de elever, der ikke så tit læser i deres fritid til at læse mere. Da vi gik på vinterferie skulle flere af eleverne, som ikke læser, pludselig have en bog med hjem at læse i ferien. Det er jo skønt at se sådan en udvikling, fordi det med en konkurrence som denne pludselig bliver sejt at læse.

 

FAKTA