Vejle Kolding ud af pokalen

Gæsterne fra HB Køge var bedst og vandt fortjent pokalkvartfinalen mod Vejle Boldklub Kolding med 2-1.

Selv om lange Simon Makienok Christoffersen med sine to meter tager en del af opmærksomheden i HB Køges angreb, så skal man ikke undervurdere klejne Adeola Runsewes betydning for superligaholdet.

For mens Makienok ikke gjorde synderligt væsen af sig i 2-1-pokalsejren over Vejle Boldklub Kolding, så blev afrikaneren matchvinder med et oplæg og en scoring.

Det var nigerianeren, der var ophavsmand til Mark Rochester Sørensens scoring midt i første halvleg efter at have ramt stolpen med et fint langskud.

Rochester var hurtigt over riposten og bragte fortjent HB Køge foran 1-0, som også var resultatet efter en første halvleg, hvor gæsterne fra Superligaen havde det fysiske overtag.

Runsewe kom igen i fokus, da han 20 minutter før tid sendte et nyt langskud mod mål. Denne gang ramte han netmaskerne og sendte hjemmeholdet et godt stykke nærmere et pokalfarvel.

Men en hurtig reducering af Peter Ankersen efter et flot og energisk ryk betød, at kampen bevarede spændingen.

Vejle-træner Nicolai Wael sendte den hovedstødsstærke forsvarsspiller Jens Bertel Askou frem i forreste geled, og så måtte sydsjællænderne ellers forsvare føringen de sidste 10 minutter.

Det lykkedes, og det kunne endda være blevet til en endnu større sejr, hvis Lee Rochester Sørensen eller Mads Laudrup havde udnyttet de store kontramuligheder, de fik tilbudt.