TV der bevæger dig

Vejle Kommune vil have nationalpark

Fjord, fugle og frodige bakker. Vejle Ådal er et særligt naturområde, og det ønsker Vejle Kommune at slå fast én gang for alle, skriver DR P4 Trekanten.

01:40

Vadehavet er én af de tre nationalparker i Danmark, men står det til Vejle Kommune skal Vejle Ådal med i det fine selskab.

1 af 2

- Vi ser en masse muligheder med en nationalpark, siger formand for Natur- og Miljøudvalget, Søren Peshcardt. Han understreger samtidig, at udviklingen skal ske uden at begrænse erhvervslivet og landbruget.

- Vi vil tværtimod skabe nogle spændende udviklingsmuligheder for at producere blandt andet fødevarer, siger han.

Hvis Vejle ender med at få en nationalpark, kan det ifølge forstfuldmægtig i Naturstyrelsen, Dennis Mejer, lokke flere turister til byen.

- Nationalparkerne sætter positiv fokus på de naturværdier, der er i området. Noget af det, vi har oplevet hos de andre nationalparker i landet, er, at der kommer turister til, og det giver en omsætning i lokalsamfundet, siger Dennis Mejer til DR P4 Trekanten.

I Danmark er der i øjeblikket tre nationalparker i henholdsvis Thy, Vadehavet og Mols Bjerge. Vejle Kommune har endnu ikke drøftet idéen om en ny nationalpark med Miljøministeriet.