Vejle landsdelens største bordelby

Vejle er landsdelens førende bordelby. Antallet af bordeller er i de seneste fem år steget fra otte til 18.

Det fremgår af indberetninger fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi til Folketingets retsudvalg.

I hele den sydøstjyske politikreds er antallet af bordeller snu oppe på 45.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at bordellerne hovedsagelig betjenes af kvinder fra Thailand, Nigeria, Polen, Ghana, Marokko, Estland og Spanien.

Formanden for retsudvalget, folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), mener, at tallene understreger behovet for at kriminalisere sexkunderne. Hun oplyser, at der sker en grov udnyttelse af de udenlandske kvinder.

- Jeg afviser ikke, at der findes en enkelt lykkelig luder. Men når man ser på, hvilke lande de her kvinder kommer fra, så tror jeg på, de er drevet mere af fattigdom end sexlyst og jeg har helt ærligt svært ved at se anden forklaring på, hvorfor de strømmer hertil for at tilfredsstille sexkundernes behov. Det er en trist udvikling, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Råt miljø

Hun oplyser, at miljøet på bordellerne er så råt, at kvinderne må beskytte sig med overvågningskameraer og sikkerhedsvagter.

- Jeg mener, vi atter bør sætte en kriminalisering af kunderne på dagsordenen. Det frie valg i den her branche er en illusion, og vi ved fra undersøgelser, at de fleste kun er her på grund af pengene, noterer Karina Lorentzen Dehnhardt.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at antallet af bordeller i politikredsen er faldet i de seneste fem år - fra 71 til 32. I Esbjerg er der ti bordeller, mens den langt mindre by, Aabenraa, har syv bordeller.

Seks af bordellerne i den syd- og sønderjyske politi kreds betjenes af danske kvinder. Resten bruger udenlandsk arbejdskraft.