Vejle-restaurant med i whisky-society

En restaurant i Vejle har snuppet et fornemt medlemskab foran en stribe andre restauranter. Det drejer sig om The Scotch Malt Society, som på verdensplan har 28.000 medlemmer.

- Vi har arbejdet på ideen i snart ti år, siger Terje Hounsvad Thesbjerg, som står bag Restaurant Brasseriet i Torvehallerne. Efter medlemskabet er restauranten i øvrigt blevet omdøbt til Restaurant The Scotch Malt Society, skriver Vejle Amts Folkeblad.

11 danske restauranter har tidligere søgt, men har fået afslag. Derfor er de to indehavere i Vejle, Steen B. Jacobsen og Terje Hounsvad Thesbjerg, stolte over optagelse, som blev officielt den 1. september. Siden har afdelingen fået 65 medlemmer.

Direkte fra fag

- Navnet lyder måske lidt fornemt, men deres motto er netop, at det skal ikke være snobbet.

Baggrunden er, at en håndfuld whiskyentusiaster mødtes i Edinbourgh for at smage på whisky direkte fra fad.

- Det er en helt anden oplevelse, fortæller Terje Hounsvad Thesbjerg til TV SYD. Normalt blandes whisky fra hundredvis af fade - og den fortyndes og filtreres. Det fjerner bl.a. nogle af de æteriske olier, som er så vigtige for smagen. En destilleret whisky holder 43-45 pct., mens en whisky direkte fra fadet kan have en alkoholprocent på 50-65.

26 flasker

I sidste uge modtog Vejle-restauranten et fysisk bevis på medlemskabet: en montre med 26 flasker, som er udsmykket af 26 kunstnere og med noter af 26 britiske forfattere.

- Der blev lavet 20 sæt tilbage i 1983 - og så vidt vi ved er der fire tilbage, fortæller Terje Hounsvad Thesbjerg. Vi har fået vort sæt foræret af en skotte, som har boet her på hotellet flere gange gennem de sidste syv-otte år.

De 26 unikke flassker var forsikret for 80.000 kr. under transporten til Vejle.