TV der bevæger dig

Vejle vil holde EM-stævne

Vejle vil være vært for EM i Para-bordtennis om to år. Det er første del af en aftale, som EliteVejle og Dansk Handicap Idræts-forbund præsenterede torsdag.

Vejles super-sprinter, Daniel Wagner Jørgensen, deltog i pressemødet .

Aftalen skal give lokale handicappede atleter et løft. Men samtidig krydser de to organisationer fingre for, at det lykkes Vejle at få værtsskabet til EM-stævnet for handicappede. Et mesterskab, som samtidig er kvalifikation til De paralympiske Lege i Rio året efter.

Verdensmester

Aftalen blev præsenteret på Hornstrup Kursuscenter torsdag eftermiddag. Her deltog bl.a. den regerende verdensmester i para-bordtennnis, Peter Rosenmeier. Og den lokale atlet, Daniel Wagner Jørgensen, som vandt bsronze ved de Paralympiske Lege i London sidste år, var til stede sammen med landstræneren i atletik, Joakim Lund.

Vil koste 600.000 kr.

Det vil koste Vejle Kommune ca. 600.000 kr. at få EM-stævnet til byen. Det skal foregå i efteråret 2015, hvor byens nye opvisningshal efter planen er færdig.

Også tyske og franske byer lægger billet ind på stævnet.

EliteVejles formand, Per Olesen, mener dog, at Vejle har gode chancer for at få stævnet til byen.

-Vi vil gerne lægge stævnet i efterårsferien - og koble det sammen med familieaktiviteter, f.eks. et besøg i Legoland.

Han skønner, at et stævnet vil trække op mod 1000 mennesker til Vejle. Hvis alle overnatter i byen i den uge, som EM varer, vil det give en omsætning på over tre millioner kroner.

Mere sport