Vejle vinder topkamp klart og overvintrer på førsteplads

Vejle slog Vendsyssel i årets sidste kamp og overvintrer med tre point ned til andenpladsen.

Traditionsklubben Vejle Boldklub har kurs mod den direkte billet til Alka Superligaen i næste sæson.

Klubben overvintrer således på førstepladsen i 1. division. Det blev en kendsgerning, da Vejle hjemme vandt årets sidste kamp over Vendsyssel.

Vendsyssel kunne selv have taget førstepladsen med en sejr, men Vejle var bedst og vandt 4-1.

Dermed har Vejle 38 point for 19 kampe, mens Vendsyssel har 32 point på tredjepladsen. Thisted kan holde pause på andenpladsen med 35 point efter 2-1 hjemme over Fremad Amager.

Christian Moses gav ellers Vendsyssel en drømmestart med målet til 1-0 efter ni minutter, men bare fire minutter senere udlignede Ylber Ramadani.

Vejle kom i spidsen efter 20 minutter ved Dominic Vinicius, og kort inden pausen øgede Jacob Schoop til 3-1. Samme Schoop cementerede sejren 13 minutter før tid.

Esbjerg tabte til HB Køge

For nedrykkeren Esbjerg sluttede året skidt med en nederlag på 0-3 ude mod HB Køge.

Dermed forpassede Esbjerg chancen for at sætte sig på den tredjeplads, der efter sæsonen udløser en playoffkamp om en billet til Superligaen.

Den vestjyske klub har 31 point på fjerdepladsen, mens HB Køge følger lige efter med 30.

Derefter følger med 29 point Fredericia, der lukkede 2017 med en udesejr på 3-0 over Brabrand.