TV der bevæger dig

Vejle vokser hurtigere end ventet

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at folk ikke vil bo i Syddanmark. Især de unge flytter, men til gengæld vil de gerne bo i Vejle på regionens nordlige grænse.

Vejles borgmester har klippet snore ved mange indvielser, og han klipper gerne flere endnu.

Vejle vokser dobbelt så hurtigt, som prognoserne siger. Alene i de første måneder af 2013 er der kommet omkring 400 nye indbyggere, og det er næsten lige så mange, som Danmarks Statistik har beregnet for hele 2013.

109.223 indbyggere

Vejle er faktisk vokset med gennemsnitlig 764 indbyggere om året de seneste ti år. Den 1. maj havde Vejle Kommune 109.223 indbyggere.

Ifølge de nye fremskrivninger fra Danmarks Statistik vil Vejle kun vokse med i gennemsnit 370 indbyggere om året frem til 2020. Men Vejles egne tal siger, at Vejle vil vokse med næsten 1.000 indbyggere om året frem til 2020, og det tror Vejles borgmester også på.

50 byggeprojekter

- Byggekranerne har travlt i Vejle lige nu, og der er gang i op imod 50 byggeprojekter for over 10 milliarder kroner. Det betyder, at vi får rigtig mange nye boliger, som tiltrækker endnu flere borgere, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V), i en pressemeddelelse.

- Alene i årets første måneder er vi vokset med ca. 400, og det er næsten lige så mange, som Danmarks Statistik har sagt, vi vil vokse med i hele 2013.

Flere unge

De nye boligbyggerier tiltrækker flere borgere fra andre kommuner. F.eks. kommer 25 procent af beboerne i nye boliger i Bredballe fra andre kommuner.

- Vores erhvervspolitik og bosætnings-strategi, siger 1000 flere tilflyttere om året. Og foreløbig ser det altså meget godt ud, siger Arne Sigtenbjerggaard.

- Målet er også 2.000 flere studerende i 2020, og vi ser allerede en meget flot stigning i antallet af unge, der vælger Vejle som uddannelsesby. I 2012 var det næsten 500 flere unge, tilføjer han.