TV der bevæger dig

Vejlefjordbroen og Lillebæltsbroen beholder info-tavler

Onsdag slukker Vejdirektoratet for en række info-tavler på de danske motorvejstrækninger. Tavlerne ved Vejlefjordbroen og Lillebæltsbroen overlever.

De elektroniske tavler bevares dog ved udvalgte broer og tunneller, hvor det vurderes som særligt vigtigt at kunne kommunikere med trafikanterne ved hjælp af variable, elektroniske tavler. Det redder skiltene ved Vejle Fjordbroen og Lillebæltsbroen. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Vejdirektoratet nedtager af sparegrunde i løbet af foråret en række af de store, elektroniske tavler, der hænger over motorvejene, og som bruges til at informere trafikanterne om hastighed, rejsetider og særlige hændelser på vejnettet.

De elektroniske tavler bevares dog ved udvalgte broer og tunneller, hvor det vurderes som særligt vigtigt at kunne kommunikere med trafikanterne ved hjælp af variable, elektroniske tavler. Det redder skiltene ved Vejlefjordbroen og Lillebæltsbroen. 

- Det er Vejdirektoratets samlede vurdering, at de elektroniske tavler ved disse lokaliteter har stor betydning for trafikafviklingen, da disse strækninger er særlig kritiske, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse om, at  i alt cirka 180 elektroniske trafiktavler vil blive slukket eller fjernet

Helt konkret er det tavlerne over Herning Motorvejen, Køge Bugt Motorvejen, Motorring 3, Holbækmotorvejen, Helsingørmotorvejen og Frederikssundmotorvejen, der nu bliver fjernet. I alt vil cirka 180 elektroniske trafiktavler blive slukket eller fjernet.