TV der bevæger dig

Vejlegården: Arbejdsgivere imod V-forslag

Debatten om fagforbundet 3F's blokade af restaurant Vejlegården bringer Venstre i konflikt med de traditionelle venner hos arbejdsgiverne, som afviser et forslag, der skal bremse blokade- og sympatikonflikter.

Arbejdsgiverne er imod Venstre og Dansk Folkepartis forslag, som vil gøre blokader som den i Vejle ulovlige.

Både DA og restaurationsbranchens arbejdsgivere i Horesta er imod det forslag, Venstre og Dansk Folkeparti netop har fremsat for at undgå blokade- og sympatikonflikter, skriver Politiken tirsdag.

Vil gribe om sig

- Så snart man bevæger sig ind i den type lovgivning, skal man tage stilling til et hav af spørgsmål. Altså, hvad er en konflikt, hvilke organisationer er berettiget til at varsle sådanne konflikter, under hvilke vilkår kan de gøre det?

- Selv om det her er minimalistisk lovgivning, er det fuldstændig sikkert, at det vil gribe om sig, siger administrerende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen til Politiken.

Ikke attraktivt

Han bliver bakket op af formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen.

- Man skal gøre sig klart, at hvis man ændrer de nuværende regler, så risikerer vi, at konflikter, som ellers normalt bliver løst mellem parterne, skal afgøres af den til enhver tid siddende regering eller EU.

- Det føler vi ikke er noget attraktivt alternativ. Den berømte danske model har stået sin prøve, siger Horesta-formand Jens Zimmer Christensen til Politiken.

Forslag: Blokade ulovligt

På baggrund af den verserende konflikt mellem 3F og Restaurant Vejlegården i Vejle foreslår Venstre, at det skal være ulovligt at etablere en blokade mod en virksomhed, som har tegnet en overenskomst.

Ikke fælles interesse

3F blokerer og konflikter mod Vejlegården, fordi restauranten har tegnet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

Ulla Tørnæs (V) erkender over for Politiken, at DA og Venstre "ikke har fælles interesser" i sagen.