TV der bevæger dig

Vejlegården er gået konkurs

Den konfliktramte Restaurant Vejlegården er mandag gået konkurs. Det oplyser restaurantens forpagter, Amin Skov, i en pressemeddelelse.

00:36

Amin Skov har opgivet at genåbne Vejlegården og har indgivet konkursbegæring.

1 af 2

- Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at Restaurant Vejlegården ikke længere kan opretholdes økonomisk og er derfor per 4. marts 2013 gået konkurs, forklarer Amin Skov.

Krav fra Krifa

Konkursen kommer efter at fagforeningen Krifa har fremsat et lønkrav mod restauranten.

Politisk konsulent i fagforeningen Krifa, Allan Bruhn, bekræfter overfor Vejle Amts Folkeblad, at et Krifa-medlem ansat på restauranten har penge til gode, og at Krifa derfor har bedt om at få lønnen udbetalt.

- Men det er ikke os, der har bedt om konkursen. Vi har bedt om at få lønnen udbetalt. Hvis det ikke sker, ville vi have begæret konkursen, men det var først sket midt på måneden, siger Allan Bruhn til avisen.

Kravet fra Krifa har dog ifølge avisens oplysninger, været den dråbe, der udløste konkursen.

Vejlegården har i snart et år været omfattet af blokade fra 3F. Konflikten handler om, at forpagter Amin Skov har tegnet med Krifa.

Før jul brændte restauranten - og restauranten har ikke kunnet genåbnes siden. Restauratør Amin Skov er fortsat sigtet for at have sat ild på restauranten.

Har kostet

- Igennem det seneste år har 3F's konflikt mod Vejlegården kostet mange ressourcer. Dette har kunne mærkes især i den daglige drift og ikke mindst i vanskelighederne med at skaffe og tilføre kapital til virksomheden, tilføjer han.

Konflikten

Da Amin Skov overtog Vejlegården i oktober 2011, opsagde han restaurantens overenskomst med 3F og tegnede i stedet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse (Krifa).

Det fik 3F i Vejle til at indlede en langvarig blokade mod restauranten - blandt andet mod vareleveringer.

I november sidste år afgjorde Arbejdsretten, at blokaden i store træk var lovlig.

Mystisk brand

21. december sidste år blev Vejlegården så ramt af en mystisk brand, hvilket ifølge Amin Skov har kostet restauranten dyrt.

Den snart forhenværende forpagter er selv blevet sigtet for at stå bag ildspåsættelsen. Og det betyder, at han er blevet sat i skakmat:

- Så længe jeg er sigtet, vil forsikringen ikke udbetale vores del af forsikringssummen, forklarer Amin Skov og fortsætter:

- Og så længe jeg ikke har nogen forsikringssum at istandsætte for, kan jeg ikke åbne restauranten, så der igen bliver indtægter til lønninger, leje og varer. Således har Vejlegården ikke haft nogen former for indtægt i nu over to måneder.

I forbindelse med sigtelsen for brandstiftelse og forsikringssvindel forsøgte politiet at få Amin Skov fængslet, men det blev afvist af retten. Dog har politiet opretholdt sigtelsen.

- Desværre har politiet trods manglende beviser og - indtil videre - 11 ugers efterforskning stadig ikke tilbagekaldt sigtelsen, så vores forsikring kan komme i gang, siger Amin Skov.

At Amin Skov har en trængt økonomi kom allerede frem under grundlovsforhøret 23. januar. Her forklarede han, at han har en gæld på omkring 400.000 kroner.