Vejlegården: Video var måske ulovlig

Videobilleder fra Vejlegårdssagen kan vise sig at være ulovlige og dermed ubrugelige i en eventuel retssag. Kameraerne sad på 3F hus ved siden af restauranten.

Der er blevet rejst tvivl om, hvorvidt overvågningsmaterialet i sagen om branden på Restaurant Vejlegården er lovligt. Det kom frem under grundlovsforhøret onsdag, som endte med løsladelse af restauratør Amin Skov.

Amin Skovs anførte, at det er ulovligt at opsætte videoovervågning, som optager folk på offentlig vej.

Politi vil se på opsætning

Efterforskningsleder Brian Voss Olsen siger nu til DR Trekanten, at opsætningen af videokameraer vil indgå i efterforskningen af sagen.'

Sagens overvågningsmateriale stammer fra videokameraer, som er sat op i forbindelse med fagforeningen 3F's lokaler, der ligger umiddelbart ved restauranten.

Det drejer sig om fem kameraer, der blev sat op i forbindelse med sidste års konflikt mellem 3F og Vejlegården.

3F: Mener den er lovlig

Reglerne for videoovervågning siger, at man ikke må have placeret kameraerne på en måde, så de overvåger offentlig vej. Eventuel ulovlig placering af kameraerne kan i yderste konsekvens betyde, at optagelserne ikke kan bruges som bevis i retten.

Under grundlovsforhøret benyttede anklagemyndigheden materiale fra videoovervågningen til at så tvivl om, hvorvidt andre end Amin Skov kunne have været til stede på det tidspunkt, hvor branden blev anstiftet.

Amin Skov har forklaret, at han blev overfaldet af maskerede gerningsmænd inde på restauranten. Anklagemyndigheden mener, at Skov selv står bag branden, og at motivet er forsikringssvindel.

Ifølge DR Trekanten siger formanden for 3F i Vejle, Martin Jensen, at han går ud fra, at videoovervågningen er lovlig, fordi man har haft et professionelt firma til at stå for monteringen.